Bjurholm, varför släcka eldsjälar ?

God kväll !

Efter ett samtal med en mycket brinnande person här från bygden, så har jag lite svårt att förstå hur man inom politikerna i Bjurholm tänker när det gäller att dela ut pengar.

Vissa ställen får tydligen enorma summor som kanske inte ens är i linje med vad åtgärden handlar om, när andra som verkligen kan ge resultat i det långa loppet inte får några pengar alls.

Ett fucus under längre tid är att lägga pengar så nära centralorten eller i byar med stort inflytande från personer med god insyn i kommunens verksamhet, okej jag hoppas att det är bara en synvilla på papper där beslut tagits.

Det vore intressant att höra om hur kommunen tänkt öka inflyttningen även till områden som exempel Mjösjöbygden eller varför inte andra ställen där inte det finns intresse av att lägga utvecklings pengar.

Kanske kan någon berätta hur tankarna går runt detta ?!

Efter samtal med några upprörda personer runt frågan förstår jag att lusten att jobba ideellt och driva vissa områden framåt verkligen svalnar, det finns folk som lägger både mycket tid och pengar för att bland annat öka inflyttningen eller turistnärningen, men stävar vi åt olika håll blir det svårt.

Jag hoppas ju såklart att alla som sitter och bestämmer verkligen tänker på följderna på långsikt när det ska tas beslut.

Nä, vi måste se fram mot en ljusare och mer blommstrande framtid för HELA Bjurholms Kommun och inte gräva ner oss och bara vara bakåtsträvare, se lite på oss som tror på en framtid och vågar satsa här ute i obygden, vi finns några stycken, ett tips är att hjälpa oss lite mer, vi som tror att saker är möjliga.

Låt oss tända alla eldsjälar som slocknat och peppa nya att börja brinna för vår bygd, då blir det fullfart igen, överallt !!!

Klart Å Betalt, Nu kör vi !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.