LÄRARE / POLITIKER

God Morgon Sverige !

Som både tidigare elev & föredetta kommunpolitiker vet jag lite om hur dessa båda världar fungerar, tyvärr så finns det enormt många bland dessa två grupper som är mycket lika på ett inte allt för bra sätt.

Ska direkt säga att detta inte handlar om en 100% stor massa av dessa grupper som är på detta sätt, men tyvärr för många för att det bara ska gå oberört förbi och jag tror att det borde gå att göra något åt detta.

Här kommer bara några exempel:

1. Lärare/Politiker som sitter förlänge på samma ställe blir bekväma, lata och vill ha det som det alltid varit (kanske värst inom politiken, det finns många lärare som vill utvecklas)

2. Lärare/Politiker som suttit länge på sin trygga plats vet och kan allt och ingen ska komma och tycka annorlunda för då är det fel och såna personer är besvärliga.

3. Lärare/Politiker har sommarlov, inget fel med den grejen, men det är lite konstigt att hela världen stannar på sommaren även i politiken, på skolan är det kanske mindre knepigt eftersom det inte finns allt för mycket elever. Men Sverige fortsätter att röra på sig trots att politiker tar sommar lov, det är kanske då det bästa besluten skulle tas.

4. Lärare/Politiker som suttit länge på sin plats säger att dom vill ha in nya friska tag i Skolan/politiken men det är inte sant, det är alltid besvärligt med allt för nya ideér och förslag, smatidigt som det nya som kommer in inte förstår hur saker SKA skötas, alla måste ju tycka och göra som vi alltid gjort (mest inom politiken) annars blir det ju jobbigt.

5. Lärare/Politiker som suttit länge på sin plats gillar att ha sin egen lilla hörna att krypa in och gömma sig i (Lärarrum & Styrelserum) då slipper man ju se verkligheten där ute i korridoren eller på gatan i kommunen/Sverige.

Vad tror jag då, jo att det vore en mycket stor fördel om dessa grupper fick varva regelbundet inom sina områden Skola/Politik, inte sitta för länge och tro och tycka samma sak varje år, nä ta och rör om lite så att det blir lite turbulens och frisk luft, alla kan må bra av att prova något nytt och andas annan luft.

Det här är min verklighet just nu, det kanske inte är det i morgon vem vet !!?

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.