FUNKTIONSHINDER

God Morgon alla Glada !!

Dår var det ny vecka, en vecka som avrundas med Midsommarafton, men vart tog sommaren vägen ?

När det gäller Funktionshinder så tycker jag idag att det är bra att detta kommit upp till ytan inom både skolan och på arbetsplatser.

När jag själv var i skolåldern (i dagens Sverige vet jag inte om man kan säga så) fanns det inget som hette funktionshinder, du var blind, döv, satt i rullstol eller var du lite knäpp i bollen.

Den senare varianten att vara lite knäpp i bollen blev nog mitt fack, i alla fall känndes det så ofta, det var först i vuxen ålder jag fått veta att jag är Dyslektiker och tydligen har en släng av Dyskalkuli eller hur det nu kan stavas (enormt knepigt att ett funktionshinder där det är svårt att stava eller läsa, har ett så sjukt ord för att förklara vad man har).

Har jag fått veta detta tidigare i livet så skulle saker säkert sätt annars ut för mig, men så här i efterhand har det så klart varit bra att få vara med om allt skit som detta fört med sig., det är en mycket bra erfarenhet att bära på och det finns ju rättstavning i datorn (som jag inte använder i min blogg).

Kanske är det dax att lyssna på oss som varit i skiten under skolåren och använda den kunnskap vi byggt upp på beksotnad av en dålig självkännsla, idag har det så klart resulterat i något annat, det är inte längre en börda att bära utan en stor och mycket bra erfarenhet som gjort mig starkare än många andra är.

Nä det är bara ni håller i hatten för nu tar vi över världen, vi har ju redan börjat med att sätta Dyslektiker Nr 1 på platsen som KUNG i Sverige !!!!

Ha en trevlig dag !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.