Skolan Närmar sig, Bläääää !!

Hallå

Nu närmar sig skolstarten med stormsteg, det känns som att sommarlovet passerat mycket fort, det beror såklart på att jag själv inte går i skolan längre men kanske också på åldern hos mig själv, tiden går helt enkelt fort.

Men nu var det inte hur snabbt åren går jag ville skriva om utan följande, i Sverige är det nästan så att vi bygger upp en ångest för att skolan ska börja, både föräldrar som haft sin semester och sina barn som varit lediga hela sommaren får någon kollektiv ångestattack inför skolstarten.

I Sverige firar vi att vi slutar skolan, det blir roligt, skönt, trevligt och helt underbart att få ’slippa’ skolan.

Men i många andra länder firar folk att skolan börjar, det är fest, god mat och skratt alla är glada över att få vara tillbaka hos sina vänner och få lära sig ännu mer saker.

Vi bygger upp ett folkslag (har vi gjort i många år) som hatar att gå till skolan och jobb, men älskar, vill och ska vara lediga så mycket som möjligt, det är väl skönt att vara ledig, men det måste vara ännu skönare om det känns roligt att börja jobba & börja skolan.

Det är kanske dax att ändra lite tanke sätt, eller ?

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

En kommentar

  1. Jan Nilsson

    Här slog du på huvudet på spiken. Rätt många barn tycker ju faktiskt att det är ganska kul att skolan börjar. Det låter inte så, men märks.
    För dem som inte gör det skulle nog ett medvetet försök att ändra attityden vara positivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.