F1

Elin KämpebackF1
Jo men visst …

Vi var för några år sedan ner bjudna till Tyskland för att få uppleva snabba bilar, tokigt folk och god mat efter en säljtävling som vi var med i.

En helt rubbad upplevelse att vara på plats inom denna F1-Cirkus som verkligen är en cirkus som åker runt i världen och lever sitt eget liv, folk bor flera dagar på plats innan tävlingen, det växer upp byar med enorma husbilar och alla har sin eget pub och allt annat en Tysk kan behöva för att överleva, flera av dessa husbilar hade också egen Pool med sig för att det skulle vara så trevligt som möjligt att vara på plats.

När vi sedan kom in och skulle trängas (trodde jag) med 250.000 andra på läktarna så märktes det tydligt att vi var i Tyskland och inte Sverige, det var helt enkelt ORDNING på allt.

En upplevelse som jag hoppas fler får uppleva, men till en kostand som inte riktigt stämmer överens med verkligheten, att se dessa monsterbilar köra ca 50 – 60 varv runt banan var väl i längden inte direkt givande, men först nu fattar jag hur tränade förarna måste vara för att palla med dessa fordon.

Att komma i dryga 300 km/h mot en 90 grader kurva och palla med trycket som blir av inbromsning och G-kraften i kurvan är inte alla människor som skulle klara av, så enkelt är det.

Nä slut med tillbaka blickarna, jag vill bara hälsa till Herr Adolfsson att nästa gång kanske du skulle fundera på följa med, eller du kanske inte vill …… ?

Ha en bra FREDAG !!

Ulf Kämpeback
www.skoterman.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.