Glesbygden

Ulf KämpebackGod Morgon

Trots att det blir dyrare med drivmedel, trots att det blir mindre mackar ute i Glesbygden och trots att det inte finns något intresse från något politisktparti att behålla Norrlandsinland & det mycket glest befolkade områden som vi har här uppe.

Trots allt det som ser ut att bara gå mot oss som vill bo & leva i Glesbygden, så finns en otrolig framtid för oss, men från andra länder.

Jag fick uppleva & se glädjen hos ett par som flyttat upp hit till norrland från ett stort land i Europa, glädjen var att få möjlighet att bo glestbefolkat och med all den trygghet och rikedom det ger till den enskillda familjen.

Så i längden kanske vi bara får tacka våra politiker som bestämmer i Sverige idag att ni vill dräpa ut oss som försöker leva kvar här, det är nog meningen att vi ska kliva utanför alla ramar om hur vi lever ett ’normalt’ modernt liv och istället bli såkallade ’papperslösa’ (eller vad det kan kallas) som bara klarar oss själva utan inblandning från staten.

Ok, den som lever om hundra år får ju se vad som hände !!

Men vi flytt in´t !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

En kommentar

  1. Gun Rehnman (c)

    ..men centraliseringen började redan 63, tror jag, då skulle alla flytta in till städerna. Det var politikens vilja. Idag finns det vissa av oss som ser federalismen och decentraliseringen som viktigast. Förresten, GLESBYGD, är den bygd som har mer är 45 min till närmaste ort med 3000 inv. Detta är den officiella benämningen av ordet glesbygd. Vi använder gärna landsbygd istället, om vi kan, det är mindre negativt….. Vi bor billigt, vi har det vi behöver, mat på bordet, plogad väg, elektriskt lyse….vad är det som säger att jag har ett bra liv bara för att jag har en videouthyrningsfirma bakom hörnet?? Eller en pub??? Eller ett MAXI??!!!…frågan är….HUR vill jag leva mitt liv…..Dock har EU en bild som inte är rolig……vi bor i icke ännu avfolkat område……Usch…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.