VAR RÄDD OM ER !!

Ulf KämpebackTrevlig Lördag på er !

Efter en lång tur med jobb upp till Sorsele, Storuman & Lycksele i dagarna två, så var det ju läge att sitta och lyssna på en bok, eftersom jag har min Dyslexi så är det helt normalt för mig att lyssna på böcker och inte läsa själv.

Jag stannade för att tanka i Lycksele och skulle bara gå på toa inne på Statoil macken, men mina ögon fastnade på ljudböckerna som stod smart vid utgången för såkallat ’merköp’ och jag fastnade ju direkt för boken ’Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak’ av Pigge Werkelin & Lena Katarina Swanberg, uppläsare är Rolf Lassgård.

När jag satte mig i bilen för att åka vidare Västerut så var det med delade tankar jag satte i första skivan i spelaren, varför skulle jag lyssna på något så hemskt, kanske för att vi var där nere bara någon månad efter Tsunamin och själv fick uppleva paniken när en ny våg var påväg mitt i natten, vi fick sova uppe i bergen bland Aporna och det helt otroligt snälla Thaifolket som gav oss av allt det fått med sig, men inget hände & vi lever, mår bra och blev just då överlyckig att inget hände.

Men att lyssna på Pigges bok var en resa av knepiga kännslor i kroppen på mig själv, att känna hans saknad, sorg, smärta & vrede var en tripp jag inte på något sätt var förberedd på att få uppleva.

Resan har aldrig gått så fort upp mot Sorsele, men har aldrig kännts så tung, rolig eller smärtsam heller, känslan av att förlora hela sin familj är rent äcklig att behöva tänka på.

Eftersom jag & min kära fru förlorat ett barn så vet vi lite om hur det känns att vara i den saknaden och sorgen, dem blir bara lite suddigare med försvinner aldrig.

Men att Pigges bok kommer att göra att jag tänker efter lite mer igen är ingen överdrift, den fick mig att förstå mer om mig själv och jag vet att jag reagerade lika robbotliknande som han gjorde när något overkligt händer, det måste bara göras.

Boken är också en redig ’Pung Spark’ på Svenska myndigheter, det är verkligen så att man nästan skäms över att vara Svensk när man märker hur våra skattepengar används till att avlöna folk som inte gör något, att inte hela förra regeringen bara packade ihop och bad om ursäkt och avgick för sitt helt värdelösa handlande är ju ett skämt.

Alla andra länder reagerade snabbare, bättre och med mer resurser + att det hjälpte sina medborgare mycket snabbt och bra, det gick över 8 månader innan vissa föräldrar fick sina Svenska barn id-kollade så att det kunde hålla någon typ av begravning eller liknande, detta är ju en skam utan gräns.

Nu är det lördag och vi ska ha det trevligt och bra, det är en bra bok att läsa för att förstå hur bra vi har det och hur bra vi borde må varje dag vi har våra kära vid liv och får vara med varandra, för det är inte självklart, utan en gåva den tid vi har tillsammans.

Titta gärna in på deras sida: www.ior.nu

Så var rädd om varandra och er själva + ha en grymt trevlig helg !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.