STRAFFA FÖRETAGARE !

Elin KämpebackGod Kväll !

Jag hörde på radion idag att en tjej i södra sverige blivit diskriminerad tyckte hon, när hon skulle söka praktikplats.

Ok, det är ju hemskt om man känner sig undan skuffad på något sätt, men nog är det väl knepigt i Sverige att det verkar inte vara upp till ägaren av förataget att få välja vilka man vill eller inte vill ska jobba på sitt företag.

Vaför ska det vara så mycket dynga som ska drabba företagare som försöker driva sin verksamhet, är det inte galningar från skatteverket så är det andra myndigheter som gör allt det kan bara för att få sätta dit några småföretagare, för det stora företagen är det ju bara synd om när det går åt h-vete & när det skatteplanerar så är det helt normalt.

Men vi småföretagare ska tydligen bära hundhuvet åt alla i hela Sverige, kan det vara roligt att jobba på ett ställe där man inte ens känner sig välkommen, jag skulle själv aldrig välja att jobba på ett jobb där jag inte är välkommen, eller kanske skulle jag anmäla alla som tittar på mig eller säger något jag inte tycker om eftersom jag är fuktionshindrad av min Dyslexi & Dyskalkuli (eller hur det nu kan stavas).

Ta och lätta lite på saker för småföretagarna så kanske det finns fler som skulle våga starta eget och verkligen jobba för att gå med vinst.

Hot om att bli anmälda för allt som bara är möjligt att bli anmäld för är ingen morot för att jobba vidare, men det har blivit en knepig attityd bland folk på gatan, där anmälningar görs så fort det bara finns möjlighet till att tro illa om företagets ledning.

Nu är det största problemet i södra Sverige skulle jag tro, men allt skit brukar ju komma norrut efter en stund i Stockholm.

Nä låt oss småföretagare jobba med det vi är bra på, så kanske vi kan anställa folk när det börjar gå bra !!

Ha en grymt bra kväll !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

En kommentar

  1. En som vet

    … om du lyckas få till det där med att anmäla folk för diskriminering pga ditt funktionshinder. Då ska jag använda det fallet hos Fsk, de tycker inte ens att det kan vara ett skäl till att man har nedsatt arbetsförmåga (inom vissa yrken då, som kräver mycket läsande och räknande) …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.