KAN BARA HÅLLA MED !

Ulf KämpebackVilken grej ..

Jag satt igår kväll och paratade med Kjell Öberg från Grannäs, då kom vi in på skogen och ägandet av skog.

Det är ju ganska mycket folk som äger skog men inte bor på orten där skogen växer, man tar ut vad skogen kan ge i pengar och sedan kan det många gånger vara bra med det.

Det skulle vara mycket intressant att se vad ett förslag som detta skulle ge, om man skulle skatta för sin försäljning av skogen i den kommun där skogen växt,

Det skulle troligen ge Bjurholm och andra riktiga ’skogs kommuner’ en redig summa pengar i kassan, inte helt dumt förslag tycker jag.

Det är ju självklart så att det finns massor av skogsägare som brukar och är duktig på alla sätt i skogen, men det finns tyvärr många som aldrig satt sin fot i skogen trots att man äger stora mängder av den, ofta bara för att tjäna snabba pengar.

Ok, ett intressant förslag i alla fall !!

Önskar en grymt trevlig Fredag & helg !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

En kommentar

  1. Medhållare..

    Håller fullständigt med kjell och ulf,,det är helt fel att en kommun som bjurholm skall vara så under isen ekonomiskt-tack vare. En person född i ett skogshemman,utbildar sig flyttar till Stockholm ,tappar anknytningen hembyn säljer sitt hemmantill en annan stockholmare för 6 -7 miljoner,Var blir han beskattat,, i STOCKHOLM naturligvis…Skogen har växt och stiget i värde i BJURHOLM men Skattepengarna hamnar i STOCKHOLM ,hälften av all privat skogsmark ägs av utflyttare från kommun,,, vid skogsavverkning betalas skatten till annan kommun…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.