FAMILJEN

Ulf KämpebackHallå där !

Jag kan tänka mig att en ekonomisk kris som den vi har just nu i Sverige och Världen kan skapa ett sätt att leva som kanske mer liknar något som fanns för många år sedan i Sverige.

Jag hörde på radion igår om hur dåligt ungdomar mår, på grund av stress och yttre press på att se ut, klä sig eller tycka på ett visst sätt.

Det är klart att det var stressigt även för drygt 20 år sedan också, men tydligen är det något mycket stots fel idag.

Personligen tror jag att det finns förlite tid även upp i familjen hos mamma & pappa, det ska såklart visas kärlek och omtanke, men en stor del av denna omtanke är också att sätta gränser för vad som är rätt, fel och viktigt i livet att bry sig om.

Vi ska idag hinna med ALLT i ALLA åldrar, det finns inte en dag som är ’ledig’ för många familjer, smtidigt som det verkar vara LIVSFARLIGT att idag säga STOPP.

Eftersom vi bygger upp ett samhälle där alla så fort som det bara är möjligt ska bli vuxen och ställa vuxna krav och få vuxna rättigheter, det är ett problem och kommer att bli ett ännu större problem, barn måste få vara barn så länge det bara är möjligt, tiden som vuxen är troligen nog lång ändå det är inget att stressa in i.

Nä, våga säg STANNA, STOPP & nu är det bra, det är klart att det kan bli krig om ni aldrig sagt ifrån någonsin, men den smällen kan det vara värt att ta, när man senare i livet tänker tillbaka.

Tack för mig !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.