FEGA SVERIGE AV IDAG !

Ulf KämpebackSå är det ..

Att vi i Sverige är mesigare än många andra länder när det gäller vilka vi är och vad vi genom historien har trott på och kämpat för är skamligt tydligt.

Vi satt under förra helgen och pratade med en person som jobbar på ett sälle där vi körde en liten show förra helgen, denna herre var från Irak och berättade mycket intressanta saker om sitt land, sin region och sitt sätt att leva.

Tydligt var hur virrigt saker uppfattas när människor kommer hit till Sverige för att starta ett ’Nytt Liv’ här, vi står inte för vilka vi är, vi tror inget, vi tycker inget och vi bara jobbar, den enda gång vi kan vara öppen och prata är när vi på helgen super oss packade och går runt och kramar allt och alla + att vi bokar träffar med allt och alla vi ser, men som såklart aldrig blir av när baksmällan och nykterheten träder in i kroppen igen.

Ett mycket intressant samtal som gjorde och jag personligen faktiskt tycker att vi Svenskar borde vara mer stolt över vilka vi är, vår historia, kultur och vad vi står för.

Just nu står vi Svenskar för vad alla andra vill ha, bara man inte kommer från Sverige för då ska man sitta ner och hålla käften annars kan man bli anmäld för något, om det inte finns något att anmäla så skapas det nog mycket kvickt, men som tur är så är ju jag dyslektiker och det innebär att jag har ett funktionshinder, så jag har ju något att skylla på och själv hota med att anmäla om någon säger något som jag inte tycker om.

Nä, jag tror att vi måste hitta vår historia igen på ett bättre sätt, såklart är det inte allt Sverige, Kyrkan eller enskilda personer har gjort i Svearikes Namn som är något att vara stolt över, men det är inte det högerextrema grupperna som äger den Svenska flaggan, utan vi alla som bor här, men då måste vi vara lite rädd om den också och sträcka på ryggen.

Det är tycker jag en skam att vi knappt vågar sjunga Du gamla, du fria längre utan att folk tittar snett, eller att vi inte längre från fira våra högtider i kyrkan, för att det kan vara kränkande mot andra, varför måste exempel skolavslutningar bli ett politiskt spel helt plötsligt, det fungerade i säkert flera hundra år, men vad är det som är så hemskt idag, vill man inte gå på saker som händer är det väl bara att låta bli och inget att ta illa upp för.

Nä sluta fjålla på, våga hålla kvar något av vad vi tidigare har tyckt varit tradition för snart kommer vi väl inte att få fira Jul eller påsk heller, för att inte tala om den hemska dagen 6:e Juni, då får vi kanske börja hala halvstång istället med EU flaggan.

Nä, nu är det slut för idag från en stolt Svensk, Västerbottning, Bjurholmsbo och mest av allt Grönåker medborgare !!

Ha det så bra i Sverige idag !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Snart är det Revy i Umeå det blir mycket bra ! www.horneforsrevyn.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.