AMERIKA RESA

Ulf KämpebackJa, då var man hemma igen …

Första morgonen med hästar, hö & hundar som smiter (löp tik), men nog är det skönt att bo i Grönåker om man gemför med Manhattan.

Men det är sååå mycket som man inte förstår att vi i Sverige håller på med när man reser runt och ser hur andra har det, tydligen är det så att vi Svenskar inte alltid kan tänka (enligt våra bestämmande & lagar), eftersom vi behöver så många regler för saker som borde vara självklart, det kommer flera bevis på detta framöver på bloggen.

Men nu till USA, ett land med mycket stora hus och ett väldigt bra folk när det gäller att ställa upp om det behövs.

Nu senast kan man se hur snabbt det gick att rädda alla i planet som störtade ner i Hudson River, det är faktiskt något jag själv i efterhand såg som det mest unika med Westport, Manhattan & resten av det Amerika som vi fick se & det Amerikaner vi träffade.

Det allra flesta vill hjälpa till på alla möjliga sätt, det finns en bild av Amerikaner som ’Ego-tripp människor’ som bara bufflar sig fram i världen, men det har jag helt ändrat uppfattning om för min egen del.

Vart vi än stannade och bara hann började tänka att nu skulle man behövt lite hjälp att hitta vägen, japp där stod en mycket trevlig människa och förklarade allt och verkligen tog sig tid att visa och hjälpa till.

kolla bara i Umeå hur många som går runt och hjälper folk som inte ens frågat om hjälp, det är inte många av oss Svenskar som är så.

Sedan är ju USA en hel liten egen värld, där det finns allt från allt, det finns allt från IKEA till Chinatown, så att det skulle vara en ’Vit Värld’ med bara blekfisar är ju märkligt att man skulle tro, vi från Norden är ju det blekaste som går där på gatorna (förutom blå, röd, vit bleka folk från England), så att en ’halv mörk’ snubbe nu blir President är bara helt naturligt.

Ja, då ska ni ha en bra vecka, vi kör ju förfullt med Revyn just nu, så vill ni träffa någon från gänget är det Ersboda som gäller från nu och en månad framåt.

Ikväll är det tekniken som ska sitta på plats, sedan genrep under veckan och på fredag är det PREMIÄR !!!!!!

Det blir riktigt roligt och en kanon föreställning med mycket SKRATT, tycker vi fortfarande efter allt repande och då är det bra (man brukar vara nästan less på vissa nr ibland vid denna tid på året) !!

Ha det så grymt bra & vi ses såklart på Fredag på Ersboda !!!!

www.horneforsrevyn.se

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.