SVÄLTA I PARADISET

Ulf KämpebackHej å Godag !

Under vår resa hamnade vi på Haiti, en mycket vacker, varm och på alla sätt underbar paradis ö.

Vi träffade några som jobbade på plats i ett inhängnat område med allt från att fläta hår till massage, dessa personer trodde inte sina öron när vi berättade om Sverige och hur vi har det hemma.

Deras eget hem var på andra sidan av ön, den byn var nästan helt förstörd efter orkaner och annat som drog fram under 2008 över bland annat Haiti.

Efter samtalet fick jag en fråga om jag kunde tänka mig att de dem lite mat, en inte helt vanlig fråga från folk som har det fattigt och hemskt, det brukar ofta vara pengar folk ber om.

Men eftersom personal från båten kört in MASSOR av mat till ön, för att föda oss Feta, bleka och allmänt övergödda västlänningar (inte riktigt alla var fet & blek såklart), så kom mitt samvete igång direkt och ville göra rätt.

Jag gick tillbaka dit där vi åt vår enorma lunchbuffé och plockade ihop en redig mathög, gick sedan tillbaka och råkade helt enkelt glömma min mat vid det grymt magra grabbarna som frågat mig om jag inte kunde ge något, Oj vad överlyckliga dom blev och oj vad bra det känndes att göra så lite för någon annan.

Så resten av dagen gick jag runt och kände mig jätte snäll, men det är klart att det finns så mycket mer som skulle behöva göras och jag förstår verkligen folk som bara måste iväg och jobba med att hjälpa folk som har det svårt, ni gör ett kanon jobb.

Tänk ända vad vi har det bra här hemma i Sverige !!

Men det var en trevlig Ö och jag kan vart rekomendera andra att åka dit, men tänk bara på vart ni åker, det är säkert inte hälsosamt att åka var som helst på Haiti.

Ta en Kryssning så får ni se det bästa av detta ställe och alla andra ställen man stannar på, det kommer mer av den resan framöver såklart.

Nu är det sbart dax för GENREP på Revyn, spännade som …. !

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.