– SKYLLA SIG SJÄLV !

Ulf KämpebackJa så är det ..

Som egen företagare i Sverige får man skylla sig själv att man valt den ’dumma vägen’ att försöka driva något eget.

Skulle det också vara så att du försöker eller lyckas tjäna lite pengar då är det nästan hängning som gäller helst på ett öppet torg, med inbjudna från skatteverket, facket, försäkringskassan och kanske också en liten klick från regeringen.

Den stora skillnaden mellan Sverige & USA i denna fråga är att där borta fårn man, kan man och vill man lyckas med saker som man gör, här hemma i Sverige är det fult att lyckas och det är fult att tro på sig själv och sina idéer.

På alla sätt som det bara går ska man försöka klämma åt det egna företagarna, det gäller att ta reda på alla kryphål som kan finnas, så att det inte går att ta ut en vettig lön eller våga anställa någon utan att riskera att gå i konkurs om personen blir lång sjuk.

Men att vara anställd i Sverige är paradiset på jorden, jag vet att det kan tyckas vara som en pungspark att säga så i dessa tiden när folk sägs upp, men det är ingen anställd som tar risken att driva firman och få hela skiten om något händer, man blir bara förbannad för att det inte säljs mer bilar eller på att volvo säger upp folk som inget har att göra.

Nä, ta å våga hjälpa till lite mer mot oss småföretagare som har idéer och vill jobba, istället för att göra ALLT för att försöka dräpa oss !!!!

Trevlig Helg !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

2 kommentarer

  1. mary

    Det verkar vara hur jobbigt som helst att vara småföretagare…Du kanske ska försöka ta ett jobb som anställd då. Företagen vill ju ha duktigt folk som du.å då får du ju lön å. Tror att mc donalds söker folk. Och ja.Det ÄR en pungspark du levererar till oss som inte har nåt jobb längre, vi som jobbar på volvo,ålö,cranab mfl ställen inom industrin.

  2. Ulf Kämpeback

    Nää, det är det BÄSTA som finns och det VIKTIGASTE för Sverige att vi småföretagare fortsätter jobba, men problemet som JAG ser det är att vi aldrig får tjäna en krona utan att skatteverket ska vara där och ta två kronar tillbaka.

    Jag personligen trivs väldigt bra att ha mig själv som arbetsgivare och vet ju vem jag ska gnälla på om jag inte får någon lön, men det vore en fördel att få behålla lite pengar också.

    Ja, det är ju jätte tråkigt att folk måste gå från jobbet, men säljer inte företaget produkter är det ju svårt att behålla folk, det är ju bara att räkna plus & minus.

    Synd om många absolut !!

    Det blir kanske att flytta ut i skogen som vi & skaffa en gris, ko och några höns, inte så dumt ibland faktiskt.

    Eller kanske man får börja bygga bilar själv, det finns ju många med STOR erfarenhet och många år i branchen.

    Mc Donals är ju inte dumt om man vill jobba i stan, men att äta deras burgare är ju ingen trevlig syselsättning direkt.

    Tack för mig !

    Ulf Kämpeback

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.