VÅGA GÅ UT ?

Ulf KämpebackHallå där !

Nog är det mycket märkligt hur det har blivit i Umeå & såklart Stockholm, det oprovoserade våldet verkar bara öka och vad kan nu det bero på undar jag ?

Hur kan det komma sig att det känns tryggare att gå på Manhattan eller Gamla stan i Riga en sen kväll eller natt än att gå hem från krogen i Umeå.

Nu är det väl så att jag helt ärligt inte brukar gå så ofta från krogen i Umeå på nätterna, eftersom det är mycket trevligare att vara kvar i Grönåker men ändå, det finns ju fler folk som bor i Västerbotten.

Kan det bero på att vi Svenskar är fega och inte vågar ingripa om något händer ?

Kan det bero på att vi har för lite poliser som syns ute på gator och torg ?

Kan det bero på att vi har allt för många unga män/pojkar (även flickor i vissa fall) som inte har respekt för andra människor och som inte ens försöker vara en del av vårt såkallade ’trygga’ Sverige ?

Vad kan det bero på att i en liten håla som Umeå (om vi pratar globalt) blir folk misshandlade varje vecka och det finns tydligen ingen gräns för vem man ger sig på heller, på dagen blir folk överfallna på öppengata.

Visst är det märkligt att en stad som Umeå med en så kallad polishögskola inte kan låta det blivande poliserna göra annat än att stoppa bilar, vore det inte lämpligt att släppa lös dessa blivande poliser på stan eller i bostadsområden där det brukar hända grejer.

Men det är klart då kanske det blir ordning och det vore ju tråkigt.

Jag är inte på något sätt arg på att polisen gör saker, det är att dom kanske hör fel saker kan man väl tycka, det kan ju vara viktigare att stoppa misshandel och annat våld än att jaga folk på moppe eller cyklar utan lyse.

Men det är klart att jag kan förstå polisen också, eftersom det tydligen är så i Sverige att så fort en polis ingriper i något så kommer i samma veva en anmälan mot dem, det är inget jag skulle uppskatta som polis, att försöka göra ett bra jobb och sedan bli anmäld själv för att den man stoppat tycker att jag tog i för mycket, inte bra alls.

Nä, lite mer RÅG i ryggen och visa att vi VÅGAR bry oss skulle göra saken bättre.

Jag lovar att ni skulle bli imponerad om ni går ute en kväll i USA, där MÅSTE man hjälpa andra om man bara kan och det gör folk oftast också, ännu en myt borta om den ’EGO TRIPPADE’ Amerikanen.

Ha en bra dag !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.