KVINNO DAGEN !

Anna-Lena LundkvistGrattis alla Kvinnor !

Eller ska jag beklaga över denna dag, eller hur vill ni ha det ?

Ok, kampen för ett samhälla där alla har ett lika värde trots kön har hållit på länge och varit framgångsrik om man blickar några år bak i tiden.

Men på andra plan står allt stilla, visst är det helt rätt att alla som utför ett arbete ska få lika mycket betalt, att vem som helst som är duktig och lämplig för ett jobb ska få jobbet, det ska inte spela någon roll vilket kön den personen har.

Alla ska ha rätt att våga gå hem från krogen utan att bli våldtagen, ingen ska behöva vara rädd för att få stryk hemma eller på någon annan plats, alla ska ha lika möjlighet att klara sig efter ett hårt arbets liv.

Allt detta är helt rätt och för mig som är född på 70-talet är det bara en del av min uppväxt att alla har ett lika värde trots kön.

Men den riktiga kampen borde finnas på andra platser på Jorden, där kvinnor blir värre behandlade än djur, där en kvinna efter att hon blivit våldtagen blir sönder sprängd i sitt underliv, eller sönder skuren med kniv.

Eller kvinnor som blir stympade för att på något sätt mannen ska styra över ’hela’ livet även underlivet.

En sjuk grej i vårt samhälle däremot är att vi män som verkligen vill ta hand om våra barn blir ifrågasatt, att vi män med egen vårdan om våra barn ALLTID blir ifrågasatt om det verkligen är så, detta vid kontakt med myndigheter eller skola.

Vart finns alla skötbord på herr toan, eller ska vi lägga barnen på golvet under pissoaren när det är dax att byta på det små.

Ett arbete mot eller för att få saker att bli mer lika mellan könen i vår del av världen, borde väl handla om att få saker lika mellan könen och inte bara att få in mer kvinnor som chefer eller att kvotera in kvinnor på jobb bara för att det är kvinnor.

Ännu ett stort grattis till alla kvinnor, min Fru, min Mor och min Svärmor som bara är så otroligt bäst på sina olika sätt, tack för att ni finns !!

Ha en bra dag !

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.