BREDBAND TILL ALLA ?

Ulf KämpebackTydligen INTE …

Bor man som vi ute i skogen och har oturen (eller vad det kan kallas) att hamna mellan stolarna, så får man klara sig själv till 100%

Telia VÄGRAR bygga om eller byta ut sitt ’Telefon hus’ här uppe, det är sista skåpet för 0930-området och det kommer troligen från 1800-talet, eftersom det alltid flyger sönder så fort det blir mulet och åskan börjar mullra.

Det är tydligen bättre enligt Telia att ha en gubbe här ute som sitter inne i skåpet och lagar gamla ledningar, istället för att ställa dit ett nytt skåp, med ny teknik och som skulle få hela byn att använda deras tjänster, helt enkelt en vinst i längden för Telia.

Men det sitter väl någon ekomon och tycker att det är bättre att ge någon en lödkolv och massor av timmar istället och låta denna sitta i den lilla stugan och ha det trevligt.

Bjurholms Kommun tycker inte heller att vi i Grönåker ska ha bredband, eftersom vi aldrig får veta när det är dax att gräva eller säga JA till att få Bredband, tydligen är det så att vi inte ska ha samma vilkor som övriga elever, privatpersoner och företag i kommunen, det finns säkert andra ställen i kommunen som inte heller har Bredband och flera som inte vill ha denna tjänst, men vi i Grönåker har ALLTID varit intresserad, men hamnat ’mellan stolarna’ på något knepigt sätt.

Det är svårt att både driva en affärsverksamhet och leva på ett modernt sätt, med allt vad det innebär när det inte finns samma möjlighet till teknik som andra har för många, många år sedan.

Jag har själv jobbat med att gräva ner och blåsa fiber och annat i Umeå och vet att det inte alls är ett JÄTTE JOBB, det skulle ganska snabbt gå att fixa, om bara det fanns en vilja från kommunen och politiker att även hjälpa oss här ute, men det är tydligen våldigt besvärligt att få detta att fungera för oss i Grönåker.

Så Telia & Bjurholms Kommun, nu får ni ta och klippa er och börja jobba för att hitta en lösning även åt oss i Grönåker !!

Ha en bra dag, från det inte helt Bredbandslösa (vi har tre Bredbandare här på gården, en Bearcat, en Viking och en Grissly, det är kanske det dom tror är vårt Bredband) Grönåker !!!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.