P-PILLER DEBATTEN

Ulf KämpebackJag personligen tycker …

Att det är sjukare att andra landsting i Sverige betalar P-piller till unga, än att Västerbotten inte gör det.

Tur att detta kommit upp till ytan, jag har inte kunnat tänka mig att det skulle ges ut P-piller till höger & vänster i Sverige, vad är det som blivit ett så stort problem ?

Det låter som att unga idag är som ’Mars kåta katter’ som inte fattar vad dom håller på med, är det så föbannat svårt att ta lite ansvar för vad man gör idag i Sverige, det är tydligen alltid någon annan som är problemet.

Att skylla på att Sociala skulle få för mycket göra med alla oönskade barn eller att abborterna skulle öka dramatiskt gör hu att debbaten handlar om något helt annat, då får vi väl införa tvångskastrering av unga som inte kan tänka med huvet, då får do ju pippa runt resten av livet utn att ta ansvar för vad dom gör, inte bra alls men kannske och billigare bättre än idag i dessa kristider.

Nä, nu får vi ta och låta folk unga som gamla ta lite eget ansvar över sitt liv & vad man ställer till med.

Ha en bra kväll !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

4 kommentarer

  1. Louise Hägglund/ född Persson

    Hej
    Vi i A och B har tänkt fixa en klassträff 20 år sedan vi gick ut 9an det är helt sinnessjukt en så är det. Och jag behöver få tag på din fru, vi har fixat ett nätverk på facebock så att det ska vara lätt att hålla kontakten via datorn, men hör med Elin hon kan ju skriva på min blogg. Ha en bra kväll

  2. Katarina

    Som vanligt kan jag inte göra annat än att hålla med dig! Jag har en bekant som sa att hon skulle kräva p-stav av socialen (hon har fått socialbidrag i flera år och har två barn). Hon hade tydligen fått sin nuvarande stav av socialen för att de tyckte det skulle bli en högre kostnad om det kom ett tredje barn…helt jäkla sinnessjukt!

  3. Off the pills

    Visst kan man tycka att det ska till mer än bara subventionerade p-piller, t.ex. att upplysa alla fjortisar om att risken/chansen att bli gravid när du är 15 är typ dubbelt så hög som när du är 25 (!!). Men jag ser hellre att de subventionerar p-piller än att det föds en massa ungar som ingen kan ta ansvar för, eller att folk använder abort som ett preventivmedel. Jag har bott i Norrbotten och jag blev bara positivt överraskad att p-pillerna kostade hälften jämfört med hemma, då jag var student och inte hade tid eller råd med barn. Men jag rekommenderar ingen att pumpa i sig hormoner av ren och skär lathet och kåthet. Sen måste vi faktiskt också informera alla överkåta pubertala fjortiskillar om att p-piller inte skyddar mot könssjukdomar.

  4. Eva

    Helt ärligt kostar 3 månaders p-piller knappt 100 kr. Det klarar till och med tonåringar med 1000:-/månad av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.