HUR JAG TÄNKER !

Elin KämpebackHej igen …

Efter ridturen nu i kväll fick jag se att jag fått ett svar på mitt inlägg tidigare ikväll, där skrev en person som kallar sig ’Tveksam till dig’, bara det är ju en en merit att folk kallar sig sånt.

Texten:

’Här åker dom in på 1 år och 30 miljoner i böter medans våldtäktsmän och annat pack går fria. Ska vi slå vad att dom där 7 som nästan misshandlade ihjäl en människa på marieberg under påsken kommer få lindrigare straff? Vart är din logik?’

Tydligen har ’Tveksam till dig’ inte riktigt läst mitt blogginlägg eller är personen kanske också dyslektiker som jag själv.

Men min logik ligger inte i att pedofiler, misshandel, våldtäkter, djurknullare eller massmördare ska gå fria, inte heller att dessa borde få mindre straff än ’Pirat folket’ som nu åkt dit i Tingsrätten.

Exempel:

Gör man något = Betalt

Jobbar någon på volvo 1 månad = månadslön

Skriver någon ett musikstycke = Betalt när någon köper detta

Är det svårt att förstå ?

Misshandlar någon en annan person, ska denna såklart ha ett hårdare straff än när du laddar ner musik på nätet, men problemet är det svenska lagar som ger Pedofiler mindre straff och en liten företagare som missat ett papper i sin bokföring ett mycket högre straff.

Är det några tveksamheter om min logik även nu, så hör bara av er !!

Trevlig kväll !!

Ulf Kämpeback
www.garderob.nu

6 kommentarer

  1. Smulan

    Jag tänker bara kommetera bilden. Och det jag tänkte var att ser man sådär barsk ut då man rider?:-)

    Jag antar koncentration var på topp för loppet, eller gångarten för det ser inte ut som ridturen var särkilt njutningsfull?:-)

    Själv har jag bara ritidit en gång i mitt liv och det var just på en islandshäst. En gamling på 17 år bara för att jag skulle få nåt som rörde sig lugnt under min sadel.

    Men det visade sig bli en ritt utan dess like där stigbyglar tappades, hjälm åkte ner i ögonen så jag inget såg, och hållningen i sadeln var allt annat än ädel, men….jag ramlade inte av en enda gång på den hela timme ridturen tog i skogen.

    Fick sen veta jag hade galopperat hela två gånger utan att ens veta om det. Tycker jag var rätt så bra för att vara första gången på en hästrygg.

    Men nog trodde jag stigbyglarna skulle vara till mer nytta för att hålla balansen och inte dingla där för syns skull. Jag fick lita till att hålla mig kvar så gott det gick och, det gick ju.

    Fick ingen träningsvärk heller trots man varnat mig för den. Antar jag redan är så vältränad att det inte tog alltför mycket på mig.:-)

    En trevlig tur med ett möte med en mycket trevlig gammal hästherre. Får väl se om det inte kan bli fler såna.

  2. Logiken

    Du säger ”Misshandlar någon en annan person, ska denna såklart ha ett hårdare straff än när du laddar ner musik på nätet,”

    Då har vi konstaterat det, det är vad DU tycker.

    Ett års fängelse kan man få om man t.ex. döms för rattfylleri, grov misshandel eller våldtäkt av barn.

    Skadestånd vid våldtäkt kan ofta ligga på ca 75.000:-. När det blir riktigt eländigt så kan det bli rekordskadestånd. En 13-årig flicka fick nästan en halv miljon kronor i skadestånd, men hon hade våldtagits av sex män i fyra månader.

    Så med andra ord borde du tycka att straffet är alldeles för hårt.

  3. Erik

    Visst upphovspersoner ska naturligtvis få betalt. Det vore ju bara ytterst trivsamt om man valde att följa utvecklingen och använda den till sin fördel instället för att skapa denna lag som kanske på sikt gynnar en upphovsman men på kort sikt enbart gynnar bolagen. Jag är i alla fall skeptisk till att artisten ser en krona av de pengar som dras in genom skadestånd. Se bara DN:s artikel angående vårt grannland Danmark.

    Använd internet och kräng musiken, tyvärr så har det lönat sig för länge att pressa plattor. Man vill väl inte dränka guldkossan.
    Visst, det finns ingen direkt logik i svensk lagstiftning bitvis, dessutom är ju hela systemet på gräns till röta.
    Sedan kan man ju alltid ta ett snack om hur ”rätt” det är att privata intressen helt plötsligt får större rättsliga befogenheter än vad polisen har haft.

    @ logiken
    Summan är styrd av beräknad förlust typ? Givetvis bakvänt, vad är en människas integritet och frihet värd o.s.v.

  4. Ulf Kämpeback

    Ang bilden !!

    En riktig tuff lektion i att försöka få full koll på hästens gångarter och att lära mig allt vad Atli berättat under helgen gjorde att mitt ansikte fick denna inte fullt så skrattande min.

    Men absolut var det & är det en njutning att känna att jag har koll på läget på häst ryggen.

    Självklart måste du rida igen, men då kanske komma och testa det på bra hästar med bra utrustning och bra turledare, välkommen !

    Ha det så bra, jag ska försöka le lite mer !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  5. Ulf Kämpeback

    Du får uräskta ..

    men jag förstår inte vilket straff jag skulle tycka var för hårt ?

    Den 13 åriga flickan som gubbarna förstörde livet på, fick ett allt för litet skadestånd såklart, samtidigt som gubbarna borde fått grymt långa och hårda straff.

    Men du får nog förklara lite mer om jag ska kunna svara på din fråga.

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  6. Ulf Kämpeback

    Självklart ..

    måste ju bolagen också tjäna pengar annars kommer ju ingen att kunna göra något framöver, men ännu mer självklart borde vara att den som gör stycket skulle tjäna riktigt bra på det.

    Men det är ju löjligt idag att prata om integritet & frihet, samt hur viktigt det är att bli skyddad från att bli granskad.

    Det finns en mycket enkel lösning, sluta använd dator, mobil och bank kort, då är du helt fri från insyn om det nu är så farligt.

    Nä, det är bra om det blir lite nya idéer som kan leda till något bra och smart framöver.

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.