VADÅ KRISTIDER ?

Ulf Kämpeback Är det bara jag …

Som börjar fundera på hur det verkligen ligger till med den så kallade ’Finanskrisen’ i Sverige.

Har det undgått någon att en större Elektronikbutik har öppnat i Umeå, på bilderna syns helt galna människor som köpt grejer värre än jag någonsin har sätt, det får ju vara hur billigt som helst men är det kris borde vi inte ha råd eller prioritera ett eller flera köp av bland annat en eller kanske tre platt-tv apparater.

Samtidigt som försäljningen av hus & övriga boenden fortsätter i full fart, priserna har tvärtemot vad man skulle tro blivit kanske ännu högre, samtidigt som det finns mäklare som söker efter hus att sälja, visar inte heller på någon finanskris direkt.

Det som kanske dalat mest av allt är såklart bilarna, men det tror jag mer beror på att folk inte vågar köpa lika mycket nya bilar eftersom det ändras regler hela tiden och ingen vet vad nästa drag är från regeringen.

Men passa er, för nu ska jag bli lite politisk !!

Det värsta som skulle kunna hända när det gäller kriser är inte ekonomiska krisen, det är inte ’svinpesten’ som härjar, det är inte FRA-lagen eller något annat som folk tycker är hemskt, det är något mycket värre !!!

Norrland, Glesbygden, inlandet, det ’Gröna näringarna’, jakt, fiske och frilufsliv kan nämligen snart vara ett minne blott och då är den riktiga krisen ett faktum och allt vad vi älskar kommer tas ifrån oss.

Det är nämligen så att 2010 är det VAL i Sverige igen och då finns det en STOR risk att MILJÖPARTIET kommer in i regerings ställning och då kan vi börja gräva våra egna gravar vi som försöker leva ett liv i skogen och driva något litet och eget.

Det är efter det valet som vi får se om det blir en riktig KRIS att vara riktigt rädd för här i Sverige, det är jag som tycker så och kanske ingen annan vad vet jag, ingen annan behöver hålla med, men kom bara ihåg att jag skrivit om det här på bloggen.

Nä, vad säger ni, ska vi ut och handla lite grejer !!

Ha det bra i solen !!

Ulf Kämpeback
www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.