LÅGA LÖNER ELLER HÖGA KRAV

Ibland är det svettigt värre !

Nog är det väl hemskt …

Att i det moderna Sverige så ska alla ha full lön, alla förmåner & semester minst 5 – 6 veckor redan på första jobbet.

Tänk hur det var förr, då fick folk jobba sig upp inom företagen från lärling till chef, det gav nog en bättre känsla för hela företaget och att det verkligen måste fungera för att folk ska ha jobb alls.

Hörde under veckan på radio där det handlade om just detta och hur unga (för det mesta) kräver att få komma in på samma lön och samma förutsättningar som äldre personer som troligen jobbat hela sitt liv.

Själv blev jag lite rädd för framtiden när jag hörde hur samtalen gick och vilka krav det unga verkligen tycker att det har rätt till på arbetsmarknaden.

Vi som driver eget vet att det många gånger kanske inte ens är möjligt att få plocka ut en lön, men vi försöker att inte grina och gnälla över det.

Ta och starta eget om det nu är jobb ni vill ha, för då är man ALDRIG utan jobb, vill ni ha hög lön med inga krav så bli kanske anställd inom regering, länstyrelsen eller liknande vad vet jag, men sluta gnälla om låga löner.

Däremot tycker jag absolut att Städare och liknande arbeten som vi är i stort behov av, borde få minst dubbelt så mycket i lön, det ska betala sig bra att ta upp skit efter andra !!

Ha nu en bra kväll, snart är det mat & en kall !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

2 kommentarer

  1. Katarina

    Visst är det säkert många som gnäller över det, men jag har ändå mer erfarenhet av att man som ung inte riktigt vet vilka rättigheter man egentligen har, vid t.ex. lönesamtal… Jag gnäller inte och tycker att jag ska ha bättre lön än någon som jobbat länge, men å andra sidan vill jag gärna ha den lön jag är berättigad till 🙂

    Jag tycker dock det är lite skrämmande när man börjar på ett jobb, får en lön och sedan får höra vad de som jobbat i 20 år har för lön…inte mycket mer…då undrar man om det verkligen är så det ska vara? Jag har den lön som är rätt efter avtal, men varför får inte den som jobbat så länge ännu högre? Inte vet jag, men konstigt är det i alla fall…

  2. Ulf Kämpeback

    Jo, så kan det vara !

    Håller med om att det är hemskt att 20 – 30 år på samma ställe inte ger mer, men förstår att det kan ju inte öka i all oändlighet heller.

    Ulf Kämpeback

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.