”SVENNE BANAN”

 

VEM VÅGAR VARA VANLIG …

Det gäller ju i Sverige idag att vara så udda som möjligt, för annars är du tråkig, bakåtsträvare eller fientlig mot andra på alla plan.

Exempelvis är ju KD det partiet i Sverige som försöker hålla kvar det mest "vanliga" värderingar som vi tidigare i Sverige tyckte var Ok, men idag får dom skit för snart allt som det skriver, pratar eller tycker.

Det som tidigare var väldigt knepigt, är idag helt normalt.

Tänk att någon gick och pratade högt för sig själv på stan för 20 år sedan, då hamnade personen kvikt på Umedalen, idag gör snart alla detta.

Vem kunde tro att vi skulle kunna köpa saker via en plastplatta mitt i skogen utan sladdar, idag tycker vi att vår bärbara dator är extremt vanlig och det är mycket knepigare när det inte fungerar.

Att vi skulle tycka att det är helt Ok att folk av samma kön skulle kunna gifta sig & skaffa barn ihop, det tror jag några av oss skulle höjja på ögonbrynen åt för 30 år sedan. 

Idag är det en stor tävling som pågår i Sverige, det gäller att vara udda och så knepig som möjligt annars är det inte ok, för det är inte ok att vara en "Svenne Banan" och tycka att saker har gått lite för långt och kanske för fort.

Men det är såklart så här det har varit i alla tider, men tiden har gjort extremt stora förändringar, som vi idag kan se på miljön att det var faktiskt inte bara av godo.

Så det kanske finns annat politikerna kunde göra än att försöka köpa plus poäng hos olika grupper i samhället, kanske skulle det vara bra att stanna upp en stund och tänka till också, vad vet jag ?

Så vem är vanlig & vem är ovanlig ….

Jag vet att jag är snart MYCKET ovanlig, inte för något jag gjort, utan för något jag inte gjort ….

Ni kommer inte att tro era ögon eller öron, men jag har ingen Tatuering eller ring i bröstvårtan, inte ens en knopp på tungan, pungen eller genom stortån, det är sant ..

Ok, efter denna chock så hoppas jag att ni får en bra dag !

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.