HÅLLA KÄFTEN

TÄNK ATT DET SKULLE TA NÄSTAN 40 ÅR ..

Att fatta att man ska hålla käften och inte säga som saker är eller som jag tror att det är.

Jag har alltid funderat över varför folk inte pratar med varandra och säger saker rakt ut till varandra som det är, det kan vara till vänner, respektive, barn eller arbetspolare.

Men nu har jag kommit på det, ingen vill höra saker som det är, kanske inte jag heller när jag tänker efter, det kanske är mycket skönare att leva efter tron att allt är bra, att allt är som det ska vara och att det inte kan bli bättre, trots att det är en fet svart osanning ..

Nu fattar jag att det bästa man (jag) kan lära mig själv är att hålla käften om saker, för ingen vill ändå höra och ingen bryr sig heller om vad som händer påriktigt, bara den berömda "man" slipper höra som det är.

Helt enkelt är det som många har sagt under åren att det man inte vet mår man inte dåligt av och att tala är silver men tiga är GULD !!

Men skriva kan jag kanske fortsätta göra, om annat kanske på en bok som kommer att berätta ALLA sanningar från livet, det låter ju kanon bra.

Håll bara käften, det är tydligen mycket bättre att må lite dåligt och leva sitt liv som jag själv vill, än att blanda in andra, så får det bli !! Men kanske inte här på bloggen …

Det kommer att bli svårt och jag kommer troligen att få bita sönder tungan för att inte vräka ur mig saker, det är väl någon bokstavskombination som fattas eller är för mycket av i huvet på mig.

Ok, nu tänker ni "men vad har nu hänt" det är inget direkt alls, bara att jag kanske hört och sätt för mycket i livet och nu blev det fullt i hårddisken eller är det bara en (över)mognad inför det stundande 40 års firandet nästa år.  

Ha nu en trevlig kväll & gör som alla andra håll bara käften så blir allt bra (tror vi) !!

Ulf Kämpeback

www.garderob.nu

 

 

 

4 kommentarer

  1. Katarina

    Hahaha, jag hade tänkt skriva ett liknande inlägg ikväll, men efter att ha läst ditt så känner jag mig lite gladare över att det finns fler som får fullt i hårddisken ibland!! Nu behöver jag inte vräka ur mig allt utan det får koka lite mer till någon annan dag 😉 Ha en trevlig kväll själv!

  2. Ingela

    Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver. Jag har tidigare haft en tendens att vara fullt ärlig, men har upptäckt att det slår bara tillbaka på en själv. Så nu biter jag ihop och tänker sköt dig själv och skit i andra. Men det är svårt ibland….

  3. Ulf Kämpeback

    Jo du …

    Det gäller att bitasönder läppen för att inte stöta sig med alla personer runt om.

    Det jag har lärt mig (men inte kan leva efter) är att folk verkligen INTE vill höra ärliga ord, det gäller att stryka medhårs och skrika inombords för att slippa bråk, ledsna eller förbannade människor.

    Självklart ska man ABSOLUT INTE lägga sig i andras förhållanden, jobb, politik eller andras barn, det är nästan dödsstraff på det.

    Men det är ju bra att jag inte är helt själv som tycker så !!

    Ha det bra & sov gott !

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.