VIKTIGT MED BRA POLITIKER ?

Bild tagen från vårt hotellrum i New York, att tro på Friheten & att vara stolt över sitt land är Amerikanerna 100% bättre än vi Svenskar.

VEM SKA TA ÖVER …

Om att vara politiker skriver Mikael Sundling i sin blogg för några dagar sedan, en mycket bra blogg som gör att jag börjar tänka på vem som ska ta över när alla "gamla rävar" inom politiken slutar eller dör av ålder.

Vad är det idag som gör att någon ens skulle komma på tanken att bli politiker ?

Det politiker får är skit (från mig bland annat) för vad det gör fel och det blir 200% granskade av media, vilket gör att det är ständigt "politiker jakt" i Sverige för att hitta fel hos det personer som borde vara stolta Svenska politiker.

Vad är det som gör att någon skulle söka sig till detta, jag har själv under några år varit "fritidspolitiker" och kände att jag inte kunde göra något alls för att påverka vad som redan var bestämt av "det äldre", hur ska vi locka unga eller drivande personer att bli politiskt aktiva för att hjälpa medborgarna till ett så bra liv som möjligt.

Att bli en tråkig gubbe eller tant i grå kostym som sitter på röven och ser butter & sur ut känns inte direkt lockande, så vad ska det politiska partierna göra för att få in folk som verkligen vill göra skillnad på sitt sätt.

Ok, det är kanske samma svåra fråga som Vad som är meningen med livet, omöjlig att svara på.

 

Ha en bra helg & kör hårt !

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

3 kommentarer

  1. PerOlof Johansson

    Hej Ulf!
    Jag vill bara uttrycka min beundran för vad du har åstadkommit hittills i livet. Är man begåvad och vill arbeta så brukar det hända saker. Hände det inte på högstadiet så händer det sedan och det gjorde det! Helt rätt är att det är svårt att tränga igenom de politiska maktstrukturer som finns. Till råga på eländet så har vi också en lång tradition av politiskt tänkande och hindrande tjänstemän. Jag vågar påstå att det är som att sätta sig i en båt och försöka ta sig framåt men dessa ”rutinerade” och väletablerade personer hindrar sådant rätt effektivt. jag kommer ihåg när jag började på Grubbeskolan och ville att vaktmästaren Kalle skulle dra ut elevhäften till en arbetsområde i latinamerikanskt musik som jag skulle ha på våren i årskurs 9. Jag ville vara ute i god tid så det fick mina orginal i november…inget hände i december hände inget heller….så jag dristade mig att fråga och då sa vaktmästaren milt förvånad. Jasså du ska ha de där papperen!? Ja visst sa jag trodde du inte det? Du vet det kommer hit så mycket nya lärare med idéer som det inte blir något av så vi brukar vänta för bäst va det är så är de inte kvar!
    Så är det tydligt i Umeå Kommun ett helt gäng småpåvar s k informella ledare över allt. Värsta och senaste exemplet är väl de stympade träden numera beläten i Rådhusparken!

  2. Ulf Kämpeback

    Hej ..

    Ja Mikael, jag frågar mig samma grej, hur ska det ”gamla rävarna” som kan & vet allt kunna sluta, kanske något att skicka vidare till någon som vet.

    Hej P-O ..

    Mycket trevlig att höra från dig och jag får tacka för att du tycker att jag gjort något bra hittils i livet, det funderar jag en del på själv, det känns som att det blir mest bara jobb & inte så mycket kvar i börsen, men det är viktigast för mig att få göra det jag tycker är bra och roligt.

    Det finns som du skriver alltid minst några chefer eller så kallade ledare för mycket inom kommun & landsting för att det ska fungera.

    Det kan ju inte bli annat än bra i livet när man fick ha så bra musiklärare som du & Ottervall (om jag inte mins helt fel), det var där musik & teater banan föddes !!

    Ha nu en bra helg !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.