NY BOK

 

Foto: Elin Kämpeback, St Thomas, Caribien 2009

 

ATT LYCKAS

Behöver ju inte betyda att du måste ha en av båtarna på bilden eller kanske inte heller världens dyraste bil.

För oss alla är såklart lycka eller att lyckas något helt & totalt personligt som vi bör behålla så och inte stirra oss blinda på vad alla andra har eller gör.

Jag såg nu på morgonen att Micke Andersson kommit ut med en bok, vet ni inte vem han är så läs detta:

"Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han föddes armlös och benlös. Följ hans väg från barndomens kamp mot rådande värderingar och fördomar till idag då han är en aktiv föreläsare och coach i motivation och livsfrågor och dessutom trebarnsfar och egen företagare. Mikael beskriver vad som fört honom framåt i livet. I en mycket personlig berättelse får vi en inblick i betydelsen av drivkraft, aktiva val och eget ansvar för att uppnå det mål han satte upp för över 40 år sedan. Mikaels dröm var ett självständigt liv."

Efter en föreläsning med denna man blir du dig aldrig lik igen, det går inte att gå oberörd från att ha lyssnat på Micke.

Eftersom jag själv har svårt att vara tyst ibland, så blev jag mycket förvånad när Micke Andersson mitt under sin föreläsning frågade oss i rummet hur vi trodde att han skulle ta sig ner fårn sin (höga) permobil, såklart ropade jag "hoppa"

Efter att orden kommit ut ur min mun hoppade denna person utan armar eller ben bara rakt ut i luften, som om jag tvingat honom, alla skrek till …

Han landade snyggt och smidigt som en katt och började sedan leka med en innebandyklubba & boll som vilket proffs som helst.

Jag vill med detta bara säga att jag tror att det kan vara en bra bok han kommer med & kanske ännu viktigare, det är vi själva som sätter våra gränser.

Tanken kommer såklart nu när jag går runt hemma på gården med en arm trasig, att det var ju skit att just detta skulle hända mig.

Men nu får jag helt enkelt tänka på vad det här kan ge mig för andra möjligheter och försöka lära mig av min situation och såklart tänka på vilken tur jag har som har allt annat i ordning.

På måndag får jag veta min dom om armen och det ska bli bra att få hjälp och veta hur jag ska jobba vidare från NU.

Men veckans bok tips (utan att ha läst den) från Dyslexi klubben.se tror jag helt klart är Micke Anderssons bok, "Armlös, Benlös men inte Hopplös"

Ha nu en bra fredag !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.