MAMMA, PAPPA, BARN, VAD ÄR PROBLEMET ?

 

 

Foto: Ulf Kämpeback, Grönåker från Väster (tittar man noga ser man vårt hus)

 

 

VAD ÄR MÅLET ….

Mamma ska jobba jämt, hålla på med veden, jobba i skogen, spotta snus, pissa brevid toan, inte fälla ner ringen på toan efter sina besök, bli full och spöa gubben hemma och vara allmänt odräglig mot allt och alla.

Pappa ska vara hemma med barnen, amma barnen, laga all mat, diska, tvätta, städa och alltid ställa upp på lite "mys" när mamma kommer hem och få sig en liten tömmning, självklart ska också en riktig pappa äta hormon tabletter för att få mens, dåligt humör och ont i brösten.

Mamma ska tjäna minst tre gånger så mycket som pappa och jobba minst dubbelt så mycket, för att sedan efter jobbet gå ut med det andra kvinnorna på afterwork och sedan gå vidare och sätta på lite grabbluder påvägen hem efter en blöt kväll, eller kanske våldta någon yngre grabb som klär sig lite för lätt för sitt bästa.

Pappa ska veta sin plats vid spisen och inte ifrågasätta något, vara kåt, glad och tacksam för att han får lite hushålls pengar att handla mat för och göra lite extra mysigt till helgen, då han kanske får lite trevligt med sin kvinna.

Pappa tar han om barnen, hämtar, lämnar på dagis och på skolan, går på alla föräldramöten och tar allt ansvar över läxor och annat trevligt, går ut med hunden och är såklart enormt tacksam om han någon gång skulle få låna bilen för att göra detta.

Är detta målet med allt arbete som folk håller på med idag när det gäller kvinnors rätt till samma lön och rättigheter som vi män, är det meningen att vi ska jobba för att allt dåligt ska finnas kvar med bara byta plats mellan könen.

Kan inte MÄN få vara MÄN och KVINNOR få vara KVINNOR, men med det självklara delarna som att lönen ska vara lika, dela på ansvar i hemmet och med familjen, barnledighet ska vara minst lika givande och lönande som att jobba även på långsikt, att vi alla gör det vi är bra på i våra förhållanden och inte bara för att det ska vara lika mellan könen.

Kan vi inte få slut på allt sjukt prat om allt från att vi män ska amma till att det är skamligt att som kvinna vilja vara hemma med sina små barn.

Ok, det är vad jag tycker och jag måste bara säga att för en gång skull var faktiskt Markus Birro bra i en TV-soffa under morgonen, inte dåligt !!

 

Ha en trevlig dag !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.