POLITIK = HUMOR PÅ HÖGSTA NIVÅ

 

Foto: Elin Kämpeback, "Häxornas Tid" Inspelning

 

SKUGG BUDGET

Smaka på ordet, skugg budget, ja det låter ju som det är, en budget som inte riktigt kan komma ut i ljuset.

Det låter faktiskt som ett STORT skämt när alla igår skulle presentera sin "skugg budget", partierna S, MP & V skulle visa sitt sätt att "ta oss ur krisen"

Enligt mig var det bara 3st "Rövslickar Budget" som presenterades från alla det 3 olika partierna.

Nu ska man vinna valet genom att flörta stenhårt med alla som är över 65år, alla som är arbetslösa och alla som i paniken vill rädda världen från oss som bor i glesbygden.

Hur gör man nu detta, jo …

Höjda skatter (har vi inte redan en av världens högsta skatter), för att få en bättre kommun politik & bättre vård.

Döda små & större företag med höjda bolagskatter, det är ju verkligen ett bra sätt att skapa nya jobb …?

Dräpa glesbygden, genom att höjja drivmedel priserna och införa kilometerskatt, perfekt enligt MP, som vill att alla ska bo i stan och att överallt där det finns träd ska det bli Nationalparker.

Lyssna nu noga, jag säger inte att allt vad regeringen gör är bra, men det är i alla fall en budget som inte bara är till för att locka väljare, så S, MP & V kom med något som verkligen gör Sverige bättre, då kanske ni kan få lite respekt.

Japp det var allt från den ENARMADEBANDITEN !!

 

Ulf Kämpeback

www.garderob.nu

 

 

2 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Jobbskatteavdragets effekter är en myt!
    Genom införandet av jobbskatteavdraget hävdar regeringen att fler jobb har skapats. De stödjer sig på en ekonomisk teori från 1803 om potatis, nämligen Says lag. Lite förenklat går Says lag ut på att utbudet skapar sin egen efterfrågan. Om utbudet av en vara ökar så sjunker priset, ett lägre pris ger en ökad efterfrågan på varan.
    Problemet är att det är en stor skillnad mellan 1800 talets potatismarknad och svensk arbetsmarknad på 2000 talet. För att jobbskatteavdraget skall leda till fler arbetstillfällen så måste avdraget göra att lönerna sjunker. Löner i Sverige är reglerade i avtal och åker inte berg och dalbana på grunda av höjda eller sänkta skatter. Det som händer är inte att lönerna sjunker utan att arbetstagarna får mer kvar i plånboken. Med andra ord så ökar inte efterfrågan på arbetskraft.
    Däremot så kan man tänka sig att löntagarnas ökade köpkraft kan leda till att öka efterfråga och därmed stimulera ekonomin. Löntagarnas efterfrågan ökar givetvis när deras köpkraft ökar men samtidigt så minskar statens efterfrågan på varor och tjänster med lika mycket. Det blir i bästa fall ett nollsummespel. Vad som uppkommer är en förändrad efterfrågan i och med att staten efterfrågar vissa varor och den enskilda en annan typ av varor och tjänster. T.ex. Från hemtjänst till hushållsnäratjänst.
    Avdraget kan rent utav minska efterfrågan och förvärra krisen – risken är nämligen att hushållen inte konsumera upp hela skattesänkningen utan sparar hela eller delar av den.
    Min slutsats är att jobbskatteavdraget minskar efterfrågan på arbetskraft istället för att höja den.

    Men vad händer då med pengarna? I kristider sparar folk, särskilt när arbetslöshetsförsäkringen försämrats rejält, och en halv miljon till och med lämnat den. Pengarna kommer inte gå till en konsumtion som krävs för att öka efterfrågan på arbetskraft. Behåller staten däremot pengarna så används de och de kommer öka efterfrågan på arbete.

    Så man ställer sig, förhoppningsvis, frågan hur alla dessa jobb ska uppkomma? Skattesänkningen går till de som redan har jobb, hur ska någon som står utanför arbetsmarknaden då gynnas av att den som har arbete får 200kronor mer på en månad? Ska denna stackars (enligt regeringen lata) människa känna ytterligare sug att springa på arbetsförmedlingen för att det finns än mer lön att hämta ut när man bara orkar ta sig ett jobb. Grattis de som jobbar! Sänkt skatt leder ju bara till ökat utbud av arbete, inte till ökad efterfrågan. Ekonomiskt ansvarsfullt är det inte.

    Regeringen fortsätter att gynna de som har jobb och hacka vidare på de arbetslösa och pensionärerna, arbetslinjen fungerar.

  2. Ulf Kämpeback

    Tack för ett SUPERLÅNGT inlägg ….

    Å jag som är dyslektiker fick ta mig en bra stund för att förstå allt du skriver.

    Bra med åsikter …

    Jag kan inte säga att du har rätt eller fel, eftersom jag inget vet om den gamla potatis tiden i Sverige, men eftersom det alltid är synd om folk som är arbetslösa så har vi i Sverige redan lagt ribban.

    Varför inte se tiden utan jobb som en ny möjlighet till något bra och nytt i livet, självklart förstår jag att alla inte kan känna så, men …

    Varför inte starta något eget ?

    Tyvärr vill S, V & MP dräpa företagen, eftersom det tror att alla som driver eget är miljonärer, där av kan jag förstå att folk tänker efter för många gånger.

    Jag säger inte att regeringen lyckats fullt ut med att stödja oss företagare på bästa sätt, men det finns i alla fall en vilja att låta folk behålla lite mer av det pengar man lyckats jobba ihop.

    Tyvärr förstår ofta inte anställda & faket vårt slit som förtagare, utan ser bara att det kanske kommer in pengar och att omsätningen ökar, men vem är det som betalar för alla kostnader ….

    Tack igen för din synpunkt, men jag tycker att vi ska sluta tycka så förbannat synd om alla som råkar vara städare, sopgubbe eller andra jobb som enligt tradition är dåliga jobb som ”ingen vill ha”

    Ha en bra kväll !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.garderob.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.