VADÅ FACKET, URS SÅ DUMT ?

 

 

Är FACKET lite snurriga i bollen …

Jag måste ju fråga om det fackliga förhandlarna har "röktpå" med något tungt innan det kom på tanken att "Nu måste alla löner upp igen"

Under året som gått har det i hela Världen varit en väldigt dålig tid för företagare inom det flesta områden + kommuner & inom vården, det trodde jag det flesta hadde koll på.

Men tydligen har det som jobbar fackligt totalt missat att det försvunnit folk från arbetsplatser och att det inte alls borde vara läge att ens fundera på någon högre lön eller andra förmåner.

Även det rikaste länderna, företagen & bankerna har tagit bort höga bonusar och andra förmåner för att hjälpa till med att få en bättre utveckling igen.

Men det Svenska facken har ännu en gång överträffat sin egen dummhet & mitt under det tyngsta tider som vi upplevt på massor av år, helt enkelt börja skrika om högre löner.

Vad är problemet, sitter alla som jobbar fackligt med öronproppar & skygglappar, eller lever ni på en annan planet än oss andra ?

Ok, nu måste inte alla som jobbar fackligt bli helt galen, detta är frågor som jag ställer mig själv, som privatperson & som företagare, det vore roligt med lite bra svar !!

Ha nu en bra kväll !!

Ulf Kämpeback

www.garderob.nu 

 

3 kommentarer

  1. Britt-Marie Karlsson Sander, Unionen

    Från den fackliga sidan säger vi att en efterfrågekris måste lösas med stimulanser för att få igång efterfrågan och konsumtion och det är just en efterfrågekris vi har (inte en kostnadskris). Dessutom är det inte bara den fackliga sidan som ser det. Även Konjunkturinstitutet har varnat för för låga löneökningar som hämmar efterfrågan.
    Balans är nyckelordet som blir utmaningen i kommande avtalsrörelse.

  2. Ulf Kämpeback

    Ja men det låter ju bra ..

    Jag tror det är första gången jag någonsin hör någon från facket håll som pratar om att få företagen mer lönsamma.

    Det brukar vara facket som sakta men säkert försöker DÖDA föratagen med alla sina fantastiska krav & idéer.

    Ok, då får vi alla företagare gratullera till att också facket fått upp ögonen för att lönsamheten & efterfrågan är viktig.

    Men vad säger det personer som får gå från jobbet pga att det som är kvar på jobbet SKA ha högre lön ?

    Ok, tack för ditt inlägg !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.garderob.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.