STACKARS SVENSKAR DEL 2

Foto: Ulf Kämpeback, New York City – 2009

 

Jaha, då var det dax för en lextion om ..

 

Att vara KRÄNKT, det ordet är bland det vanligaste i vår moderna tid år 2009, har vi någon aning om vad ordet betyder utanför mediabruset.

Att bli KRÄNKT idag är inte svårt enligt oss själva, vi kan bli kränkt av att någon tittar lite snett på oss, av att jag som har dyslexi inte får den hjälp jag tycker att jag borde få, vi kan bli kränkta för att någon inte förstår en viss sexuell läggning, ett annat kön eller en annan kultur, helt enklet vi kan idag i Sverige bli KRÄNKTA för tydligen allt möjligt.

Läser ni tidningar eller ser på tv går det inte en enda dag utan att någon går ut i media och tycker att det blivit så KRÄNKTA att det måste få skadestånd, en offentlig ursäkt och minst några år som sjukskriven.

När jag läste boken "INGEN TAR SKIT" så fick jag äntligen veta vad ordet KRÄNKT betyder enligt vår kära Svenska Akademiens Ordlista, där står det att ordet betyder att någon gör mycket hårda och starka grejer mot någon annan ex:

"Att göra någon sjuk, att pina, plåga och skämma ut, att nedsätta eller våldföra sig på någons heder"

Hur många idag kan verkligen helt ärligt tro eller tycka att det varit utsatta för just detta, kan det vara så att vår "ribba" att tåla ord, blickar eller vad det må vara har sänkts till en nivå så låg att den inte ens syns längre, vi moderna övertrygga Svenskar tål helt enklet inte motgångar eller att någon inte tycker som vi.

Jaha, nästa gång ska jag skriva lite om vår berömda "JANTE LAG" som vi tydligen vill ska totalt styra oss Svenskar och vi vill såklart att alla andra i detta Svenska land också ska lyda under denna äckliga lag så fort som det bara är möjligt, ingen får vara bättre, rikare, snyggare, starkare, smartare än oss själva, för alla ska vara totalt lika då är det tydligen bäst, men mer om det nästa gång.

Ha en bra dag & gå nu ut i världen med öppet sinne och leta efter saker som gör dig starkare & att du förstår hur bra vi har det i Sverige 2009.

 

See you !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

www.garderob.nu

www.horneforsrevyn.se

 

 

  

4 kommentarer

  1. Bosse olofsson

    Du har helt rätt ulf folk är för känslig istället för att r…. upp s….. k…. och gå vidare puss på dig Bosse =)

  2. Ulf Kämpeback

    Ja så är det Bosse …

    Folk kan vara med om hemska grejer i livet, det har jag själv ibland varit, men man måste försöka lära sig av det som händer & jobba för att gå vidare.

    Så det gäller som du säger att r…. ja du vet vad !!

    Puss, kram & lite små mys till er alla där nere !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  3. Lil

    Alltså små pojkar…..r… u… sin k… visst håller jag med dig Ulf men att tro det blir bättre bara ni håller i dom nedre regionerna …så förbannat barnsligt…

    Coacha alla till valmöjligheter…att inse sitt eget ansvar i sitt eget liv…bestämma sig för att bli sin egen regissör i sitt eget liv är väl för f…bättre…än att dra vinögt i snorren…skärp er boys…

  4. Ulf Kämpeback

    Japp Lil …

    Du har så rätt, det gäller att hålla nivån lite högre, det är svårt att få något gjort om man håller sig mellan benen.

    Såklart ska man peppa folk att hitta sina egna möjligheter och se sin del av ansvaret i sitt eget liv.

    Det är inte bra att bli vinöggd & dra för mycket i snorren, det kan man bli anmäld för i vårt moderna Sverige.

    Men du förstår nog också lite vad Mr.Bosse menar, trots ordförådet, eller hur !!

    Var nu snäll & glad i helgen !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.