STACKARS SVENSKAR DEL 4

Foto: Ulf Kämpeback, 2009 – Broadway, New York

 

Myndigheter & Ombudsmän

 

Ja, visst är det väl bra att vi har myndigheter som ska "hjälpa" oss om vi hamnar i problem i livet, men när dessa myndigheter & ombudsmän skapar mer känsla av att vi alltid är orättvist behandlade då är det väl ändå fel.

I den nu snart berömda boken "Ingen tar skit" så tar författaren upp en hel hög med exempel där personer drar nytta av att det finns ett ombud som ska "hjälpa" dem att bevisa att det verkligen blivit kränkta eller felbehandlade.

Det får ofta resultatet att det hamnar i media, får en hel hög med skadestånd för ibland inget alls.

Är det ett bra sätt att använda skattepengar på ?

En undersökning från Folkhälsoinsitutet visade att en fjärdeldel av befolkningen i Sverige upplever sig på något sätt kränkta.

Om nu så många upplever sig kränkta borde väl det vara en del i vardagen och inget som kanske måste leda till skadestånd och sjukskrivningar, kan det vara så att vi helt enkelt i det moderna Sverige inte tål motgångar, "fel" blickar eller att bli tillrättavisad av någon, det kanske skulle kunna vara så att vi faktiskt måste börja ta lite eget ansvar över våra egna känslor, vi kanske inte alltid behöver tro det värsta eller tro att vi måste ta livet av oss bara för att någon annan inte tycker som vi.

Kan vi idag vara för blödiga & inte förstå hur bra vi har det, det kan vara så att alla olika ombud & myndigheter skapar ännu "svagare" folk, som inte tål att någon ens säger till deras unge som varit dum eller få en tillsägelse av chefen utan att det blir ett ärende för någon av alla ombudsmän som ska skydda oss mot oss själva.

Nää, vad håller vi "stackars" Svenskar på med ?

Eller kanske kan det vara helt rätt att vi är påväg mot att likna USA också när det gäller stämningar & skadestånd, vi får alla skaffa ett eget ombud & en egen advokat och börja stämma skiten ur varandra.

 

Ha nu en bra vecka & försök att inte bli kränkt !!

 

Ulf Kämpeback

www.garderob.nu

www.gronaker.se

www.horneforsrevyn.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.