PENSIONÄR SKRIK & VAR BESVÄRLIG

Foto: Ulf Kämpeback, Skoterled på Västanfjället, Vilken väg ska man välja ?

 

Vad håller ni på med …

Många pensionärer har tydligen fått det sämre & sämre genom det senare åren, helt klart är detta INTE en grej som den sittande regeringen skapat utan det började redan när Mr. Göran "självgoda" Persson satt vi makten i allt för många år, men nu var det inte det som var viktigt.

Det jag har mycket svårt att förstå är varför alla (nästan alla) pensionärer bara sitter med mössan i handen och viskar att "nu har vi fått det jätte svårt, det här går snart inte", vad är problemet, har ni för dåligt folk som sitter i era organisationer, har ni folk som bara vänder kappan efter vinden, har ni folk som springer ärenden åt sina gamla partier.

Varför kan inte ni pensionärer som alla andra RYTA, SKRIKA, SYNAS & STÄLLA KRAV ?

För mig är det självklart att NI, som jobbat hela livet, som slitit ihop vår välfärd, som jobbat tyngre & mer än vi yngre kommer att göra i våra liv, självklart ska ni ha en bra & vettig pension, självklart ska ingen bli rik på att få en allmän statligpension, men att kunna leva på pengarna är väl ett krav som borde fungera att ställa.

Men det är ju också så att pensionärer idag har en rätt hög levnadsstandard, men det har ju alla andra i Sverige också, så det är ju inget konstigt med det, men vi har det kanske allt för bra för att vara nöjda med det lilla här i Sverige, självklart ska vi inte sträva efter att få det som i vissa Östländer, där folk får sitta på gatan när det går i pension & tigga mat av Frälsningsarmén.

Men jag frågar mig igen, varför är då pensionärerna så tysta, varför är ni så nöjda, varför gör ni inget åt detta.

Om ni nu tror att det kommer att bli bättre bara vi får byta till en rödare regering, så måste jag få berätta att det var den regeringen som startade elendet & att det nu lovas Guld & Gröna skogar är inte konstigt, eftersom det röd-gröna kommer att lova allt som bara går för att få vinna nästa val, vem vet det kanske lovar att det ska bli så lika att ingen ens ska behöva jobba längre, alla ska få 30.000 kr i månaden utan att göra ett skit, låter ju kanon, det kan ni väl rösta på för det LÅTER jätte fint & bra.

Från PRO.SE:

  

"Inkomstskillnaderna växer – snart bara ”hälften kvar” vid pension

En person som gick i pension 2006 fick ut nästan 65 procent av sin nettolön i nettopension. En person som går i pension 2012 får inte ut mer än strax över halva nettolönen, 52 procent. Detta framgår av en rapport som PRO presenterat idag".
 

Tillbaka:

Så jag frågar mig igen, varför gör ingen något åt detta, ni kanske ska ta och byta ut ledande folk inom bland annat PRO om dom ändå inte gör något för att ni & vi ska få det bättre nu & framöver, det hjälper inte att sitta hemma och bara vara bitter & förbannad, då får man bara en infarkt tillslut & det vore ju dumt.

Ni har rätt till mycket mer, så se till att kräva det också & vill ni ha hjälp att skrika och vara arga får väl vi yngre hjälpa till, vi kan kanske ta in lite fotbollshulliganer & Göteborg-kravall folk, som kan vara lite arga, för dom brukar ju alltid få igenom saker tillslut.

Jobba på nu, ni är bäst & ha en Glad, God & Trevlig Jul !!!

 

– Välkommen på Hörneforsrevyn såklart !

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

www.horneforrevyn.se

 

8 kommentarer

  1. leif

    Varför skyller borgare ifrån sig som ni gör. Det är alltid någon annans fel när saker går fel. Världskris, sossarna, försäkringskassan. Eller det handlar ju faktiskt om alla partier, aldrig gör man något fel.

  2. Ulf Kämpeback

    Tack Leif ..

    Varför ”Vi Borgare” just nu är jag ett såkallat ”Politisk Vildsvin” påstår mig inte tillhöra något, men har såklart en dragning åt att folk ska styra sina liv själva.

    Att du i sista stund ändrade uppfattning, det visar på självinsikt, alla partier skyller ifrån sig, eftersom det alltid är någon annan som gjort fel.

    Men helt klart skulle jag personligen säga att sossar är BÄST I VÄRLDEN på detta, kan vara roligt att vara bäst på något.

    Tack för ditt inlägg !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  3. Ulf Kämpeback

    Hej igen Leif ..

    Jag måste bara få säga att det är ju roligt & trevligt att du är så bra på att lämna kommentarer på mina bloggar, det gör ju dagarna lite mer spännande att höra att det finns andra som tänker på andra sätt än jag själv.

    Ha en bra dag & vecka !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  4. Peter Frank

    Leif verkar inte riktigt på banan.
    Kämpa på Ulf.
    Själv ska ja rösta på SD alltid retar det nån Bjurholmsperfektionist som lever sitt alldelens perfekta liv dolt bakom en fasad av lögner.
    Heja MODO!

  5. Ulf Kämpeback

    Hallå Peter ..

    Visst är det så att en del inte riktigt hänger med i svängarna när det gäller vissa åsikter.

    Tror att det kommer att vara många som tänker som du när det gäller SD och det kommande valet, vi har en demokrati i Sverige och alla får rösta på det som passar oss bäst.

    Kan vara många äldre som också ser SD som ett alternativ när det gamla partierna inte vågar ställa krav eller tycka saker som många känner men ingen vågar säga.

    Visst allt för många skyddar sig bakom dubbelmoral & löngner, så är det inte bara i Bjurholm.

    Ha det bra !

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  6. Mikael Sundling

    Beatrice Ask: Förstår att många pensionärer som får pensionen sänkt är missnöjda. Men det är inte regeringens fel. Vi har ett pensionssystem som är kopplat till den ekonomiska utvecklingen och då följer pensionerna med både uppåt och neråt. Regeringen har däremot sett till att de fattigaste pensionärerna inte får sänkt pension, vilket de annars hade fått.

    Ett bra svar tycker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.