BESLAG TA SKOG

Foto: Ulf Kämpeback, Grönåker, Västanjället

 

Lever vi inte på 2000-talet ..

 

Att bönder & markägare fick stå med mössan i handen och bocka, buga & titta ner i marken när kyrkansmän & överpamparna från kungen kom för att ta vad det tyckte "var sitt" från det stackare som redan slet livet av sig, det var hemskt & förstörde många människors livsverk.

Det vi tydligen inte har fattat än idag är att detta fortsätter & nu med ökad fart, staten åker runt med hjälp av folk från Länstyrelsen & bara plockar det som det tycker är lämpligt att "bevara" till framtida generationer.

Detta totalt sjuka sätt att bete sig mot markägare (skogsägare) som för det mesta sköter sin skog bättre än sin egen hälsa & familj, detta för att någon gång i framtiden kunna ge skörd i form av bra virke, ved eller annat som kan komma ur en bra skötsel av sin skog.

För att nå till detta måste man sköta om sin skog på många olika sätt, ofta är detta gjort i generationer bakåt i tiden, hur kan det då bara komma "BÖDLAR" från myndigheter och bara utfärda "dödsdomen" helt utan bedövning.

 

Såg nu på morgonen följande i VK:

"Skogsägarna vill sätta stopp för fler naturreservat i norr"

 

Som jag tidigare skrev så skulle man ju kunna tro att vi fortfarande lever kvar på 1700 – 1800-talet där staten (kungen) gjorde vad som behövdes för att ta det som behövdes, utan bedövning.

Så fungerar det såklart även med våra in arbetade pengar som vi företagare får ge bort 70 – 80% av till staten, men det är en annan blogg.

När ska vi få ett slut på detta totalt sjuka betende att bara ta av folk sina ägor & tro att allt blir bra bara skogen står och förfaller, då får vi en bra miljö.

I många, många andra moderna länder så äger man sin egen mark, men tydligen lever vi i ett land där vi inte äger det vi äger, hur kan det få vara så ?

Det borde väl vara dax att säga ifrån på skarpen mot denna skogsägar död !!!!

 

Ha det bra & En mycket God Jul !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.