SKOLAN I SVERIGE ETT SKÄMT

 

Foto: Elin Kämpeback, Grönåkers Farm

 

Nog är det väl ändå meningen ….

Att när vi gått ut skolan i Sverige ska vi kunna läsa, räkna, skriva & kunna mer än ett språk, det är ju inte konstigt alls tycker många, men så är det nu inte & har inte varit på över 30 år i Sverige, det är baksidan av den kommunala förvaringen av barn som vi kallar "SKOLA".

Borde det inte vara dax att ta tag i detta på riktigt & inte låta ännu fler generationer studerande gå ca 10 – 13 år i skolan utan att det ger vad vi är lovade att det ska ge.

Jag ska sticka ut hakan & säga att det finns att för många lärare som aldrig skulle gå in i klassrummet igen efter sommarlovet, det vore bättre att ni gjorde annat.

Men allt är inte lärarnas fel, tyvärr ska vi i Sverige stöpas i samma form & tur är väl att den nu sittande regeringen har börjat jobbet mot att få lärare att bli ett jobb med högre aktning & något att vara stolt över som det var en gång i tiden.

Ska det vara så att man inte får lära sig allt man skulle kunna lära sig på grund av att det finns för dålig hjälp att få i skolan, har själv lyckats gå igenom hela grund skolan utan att lära mig grammatik, gånger tabellen eller att tycka om att studera & lära sig nya saker, helt klart på grund av dåliga idéer & dåliga hjälpmedel.

Självklart har jag tidigare hittat min grej i livet om det inte vore så att alla skulle stöpas i samma form, att alla skulle lära sig samma grej, lika mycket av allt & ingen skulle sticka ut å vara varken bättre eller sämre.

När ska vi få verklig frihet i skolan i Sverige ?

Kanske ska inte alla gå lika många år i skolan, kanske ska inte alla lära sig lika LITE eller mycket som alla andra utan få sin chans att utvecklas efter sin egen nivå.

Släpp fram en skola också i Sverige där elever, lärare & föräldrar får bestämma mer själva hur utvecklingen ska se ut för framtiden som det är i många andra länder, då kanske vi kan komma ikapp övriga världen vi också.

Varför inte låta elever som är mer lämpade för att tidigt börja jobba få göra det istället för att plågas genom flera år av "utbildning" bara för att alla ska gå samma väg i livet och ingen får välja själv vilken väg som passar dem bäst.

Ge oss mer frihet i skolan, ge oss mer möjligheter att välja vilka skolor vi vill gå i eller skicka våra barn till & ge oss makten att få välja det skolor & lärare som är BÄST !!

 

Ha en trevlig kväll !!

 

Ulf Kämpeback

www.dinpt.nu

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.