Kenneths tankar

Graffiti?

Är det okej med graffiti på väggar bara för att man själv anser den vara ful? Kolla länken från VK http://www.vk.se/956432/stromberg-uppmanar-till-gatukonst där uppmanar konstnären Marc Strömberg alla som köper ett av hans graffitipaket att gå och måla på gatorna eftersom citat ”Jag tror många kan hålla med om att det finns många fula väggar som skulle må mycket bättre av utsmyckning”

Graffiti kan vara väldigt vackert men det betyder inte att fastighetsägaren vill ha den på sin vägg, bara för att man tycker vissa saker är fula så ger det inte rätten till vandalism vilket olaglig graffiti är. Undrar om Marc skulle tycka det vore lika okej ifall någon skapade graffiti på hans privata husvägg, skulle inte tro det.

4 kommentarer

  1. Daniel

    Jag skulle tro att Marc inte har nåt emot konst på hans vägg, oavsett om det är hans egen eller någon annans. Fråga honom istället för att göra en massa idiotiska antaganden om ”klotter” och liknande dumheter. Bara för att du inte förstår det betyder inte att alla förutom dig har fel.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag är övertygad om att Marc inte vill ha min graffiti på sin privata husvägg, och vilka ”idiotiska” antaganden om klotter och liknande dumheter gör jag?….förtydliga dig. Sen menar jag inte att alla har fel….jag skriver det jag anser vara rätt och då får var och en ta ställning till det 🙂 Förklara även vad jag inte förstår.

      Ps. du antar ju också när du skriver att Marc inte skulle ha emot konst på hans vägg 😀 ds.

      • Daniel

        Jag skriver inte att han vill ha ditt klotter, för det är vad du kan åstadkomma. Du är ingen konstnär. Marc är det. Hade du kunnat göra konst hade han säkert välkomnat det på sin vägg, men att klottra är inte samma sak. Dock har du ju uppenbarligen inte förstått det.

        Resten svarar jag inte på eftersom du uppenbarligen missat hela min poäng. Synd, hade varit en intressant fråga att diskutera.

        • keka (inläggsförfattare)

          Men snälla…..det handlar om respekt inför andras egendomar. All olaglig graffiti är vandalism oavsett hur vacker den är, det är den som äger egendomen som avgör vad som ska smycka upp den. Var har jag nämnt klotter? Klotter är inte graffiti….men det har ingen betydelse i detta sammanhang. Och varför vill du inte svar på resten, du måste väl kunna förklara hur du menar och vad det är jag inte förstår…och vad är din poäng? Jag är inte tankeläsare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.