Kenneths tankar

Maria Kristoffersson, Ryktesspridare

Jag läser i Marias blogg att hon hört rykten att Socialdemokraterna planerar att lägga ner skolan i en av kommunens fjälldalar.Varför sprider man rykten utan först kollat fakta? Att vi vanliga dödliga gör det……ja ja……men är det verkligen en politikers uppgift att sprida rykten?

Det är väldigt enkelt att väcka vrede och oro med att säga ”jag har hört….” och samtidigt inte behöva stå för det, man hade ju hört…..Dålig form av politisk retorik är vad det är. Nä Maria håll dig till fakta och sprid inte en massa rykten innan du vet om det är sant.

Jag kopierar och klistra in det Viveka Abramsson skriver på sossebloggen i ett svar till Marias hörda rykten, hoppas det är okej:

Skitsnack

14 timmar sedan. Publicerat av Viveka Abramsson i kategorin Fria tankar.

Maria Kristoffersson drar sig inte för att sprida rykten och osanningar.
I sin VK-blogg skriver hon att hon hört att Socialdemokraterna planerar att lägga ner skolan i en av kommunens fjälldalar.
Varför tar hon inte reda på fakta innan hon går ut med falska påståenden? Vad säger hennes partikamrater och alliansen i övrigt om hennes agerande?
Vi har inte, varken i vårt parti eller i utbildningsnämnden pratat om nedläggning av någon skola. Tvärtom. Vi arbetar för samordning förskola-skola för att på så vis kunna behålla verksamheten när barnantalet sjunker.
Hon pratar ofta om att tänka nytt men när det görs så ifrågasätter hon genast. Allt ska vara som det alltid har varit och några lösningar på de problem som vi står inför presenterar hon inte.

4 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Det är OK.
    Att hon med alla till buds stående medel angriper S kan jag ta, men jag blir besviken när en politiker oroar befolkningen genom osanna rykten.
    Jag förstår inte vad hon tror sig uppnå med sitt agerande. Trodde hon att hennes lögner skulle få stå oemotsagda? Som tur är så vet jag att andra oppositionspolitiker är av en helt annan kaliber och jag hoppas att de inte får lida för hennes fadäser.
    Jag har gjort en kommentar i hennes blogg, återstår att se om hon lägger ut den och ger något svar.

    • keka (inläggsförfattare)

      Bra. Jag blir väldigt brydd när politiker börjar med ryktesspridning, det ska vara fakta när man för fram kritik och inte vad man hört ryktesvägen. Kör man det racet så kan man i stort sätt säga vad som helst om varandra för att sedan skylla på att det var ett rykte, mycket dåligt.

  2. Maria Kristoffersson

    Bra att det bara var ett rykte. Det vore förödande om ni tänkte dra ner på skolor i de delar av kommunen där tillväxten sker.

    • keka (inläggsförfattare)

      Min stora fråga är Maria, varför sprider du som politiker rykten? Har man inte gått för långt då? Problemet med rykten är att man inte kan bemöta dom på ett bra sätt, vem spred skiten i början och varför. Jag skulle kunna säga nästan vad som helst om dig Maria och sedan påstå att det var ett rykte jag hörde….är det okej? Absolut inte, man ska föra fram fakta och inget annat…..det man hört ryktesvägen är ingen sanning och ska behandlas så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.