Kenneths tankar

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist får sparken.

Nu blev hon kickad, och det berodde inte på de fakturor och reseräkningar som skrivits om i media utan att beslutet bygger på en helhet ”en sammantagen bedömning” och ”en samlad bedömning”. Självklart i vanlig politisk anda vägrar arbetsmarknadsminister Hillevi Engström svara på frågor om vad som ingår i den ”samlade bedömningen”….blir man förvånad??

Nu blir iofs hon inte kickad som en vanlig människa, hon har nämligen ett kontrakt på 6 år (som tur är det bara 1 år kvar) men det kunde lika gärna varit 5 år kvar och då måste staten betala ut hennes månadslön på 142 400 kr. De i maktens boningar ser till att sko sig även när de suger på sina jobb 🙂

En kommentar

  1. keka (inläggsförfattare)

    Arbetsförmedlingens chef Angeles Bermudez-Svankvist blir kickad p.g.a att regeringen inte har förtroende för henne, hon vägrar lämna kommentarer men gör ett skriftligt uttalande.

    Här är uttalandet i sin helhet:

    ”Det har varit fantastiska år att leda Arbetsförmedlingen. Myndigheten har genomgått stora förändringar under mina drygt fem år.
    Jag har med stolthet burit mitt uppdrag och fullföljt uppdragsgivarens utbudsstimulerande reformpolitik. Jag är stolt över det arbete som har genomförts.
    De största utmaningarna har varit att implementera de nya reformerna, samt att bygga en myndighet. Finansiell oro, ökad arbetslöshet, generationsväxling har präglat min tid som generaldirektör.
    Att rusta individer som har en svag ställning på arbetsmarknaden har varit min drivkraft.
    Att kämpa mot främlingsfientlighet och diskriminering i samhället är min ledstjärna.
    Jag kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer.
    Med vänlig hälsning
    Angeles Bermudez-Svankvist”

    Hur kan hon vara stolt över sin insats när det bevisligen inte har fungerat vare sig med medarbetare, styrelse eller regeringen? Om man kommer över en viss nivå i samhällsstegen ….tappar man all form av självkritik då och sluta skämmas? Obegripligt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.