Kenneths tankar

Arbetsförmedlingen

Jag hör fler och fler som inte vill skriva in sig på arbetsförmedlingen och blir lite bekymrad eftersom de inte får ta del av fördelarna. Denna motvilja mot arbetsförmedlingen kanske beror på allt negativt man läser om i media, vet också att bland yngre så retar sig många över fas 3 och jobbcoacher, de känner att det inte medför något bra för just dom.

Eller är det helt enkelt så att arbetsförmedlingen tagit död på sig själv? Det verkar som om AF inte förmedlar jobb längre utan ägnar sig mest åt åtgärder för arbetslösa, beror det på att det poppat upp många olika privata ”arbetsförmedlingar”…….? Var det inte enklare förr när det fanns en arbetsförmedling dit alla anmälde sig arbetslös och alla företag kunde lägga ut lediga tjänster?

6 kommentarer

  1. Toni Appelqvist

    Att ungdomar, dock inte alla, beror nog mer på lathet. För tänk om AF vill att dom ska ta ett arbete utanför Vilhelmina.
    Nä dom går hellre och skrotar på samhället på dagarna, och lider en kronisk brist på pengar och ett liv.

    • keka (inläggsförfattare)

      Tror inte det Toni, det verkar mest som om de inte riktigt förstått att det finns fördelar med att vara inskriven på AF. Och en allmän avog känsla mot AF verkar breda ut sig.

    • keka (inläggsförfattare)

      Nu vet varken du eller jag vad sanningen är, men många av de jag har pratat med vill ordna sina arbeten själva och gör också det för det mesta.

  2. Ewa Hed

    Måste få säga det till dig Kenneth. Jag gillar verkligen dina blogg inlägg.
    Jag delar dem även.
    Mycket är så konstigt att det är obegripligt att slänga ut allt från sin mun.
    Ändå begriper de ingenting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.