Kenneths tankar

Sossarnas propaganda.

Vad är det som händer, jag hör att sossarna ringer upp sina medlemmar och en inspelad röst uppmanar de att rösta nej!! Gör man verkligen så i en demokrati, där ska väl folket ge sin röst och utifrån det ska politikerna se hur läget är och förhoppningsvis följa resultatet…..illa gjort av sossarna….nog för att alla partier toppstyr men detta tar väl ändå priset. 🙁

Kanske det blir V som får min röst…..hmmmmm?

34 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Jag vet inte hur inspelningen till telefonsamtalet var utformat men det var en inbjudan till en telefonkonferens där Peter Olofsson svarade på medlemmarnas frågor. Den började kl 19.00 ikväll och i Vilhelmina S-förening samlades vi och deltog. Förutom Peter Olofsson och Vår Maria Lindberg på distriktet deltog 1711 medlemmar i frågestunden, som började med att Peter informerade kort om läget och varför Man har lagt den budget som man gjort. Det var bra frågor och bra svar. Synd att du inte deltog.

    • keka (inläggsförfattare)

      Det jag blev informerad av en som fått samtalet så handlade det om att man skulle rösta nej, jag ska kolla vidare med personen ifall jag har missuppfattat honom, men det har jag svårt att tro. Men varför ens ge ut sådana samtal, låt folk i lugn och fundera på hur deras röst ska gå och försök inte påverka dom.

      • Gudrun

        Jag har läst ett mail som Peter Olofsson (Landstingsråd) sägs ska ha skickat till S-medlemmar i Västerbotten där han uppmanar dom att rösta nej i den här frågan.Det är en medlem i S som själv fått detta mail och visat det då han tycker att alla nog kan tänka själva och inte behöver uppmanas om hur dom ska rösta.

  2. Kristina Norman

    Så med andra ord så ska folk inte behöva lyssna på valtal eller få broschyrer hemskickade. vi behöver inte heller ha debatter i tv heller där oöika partier förespråkar vad man ska rösta på.
    Då är ju också Ja sidans omfattande Propaganda också ett störande moment som vi borde kunna avvara. ? ????? Eller ?

    Så måste det ju vara för om inte så förespråkar ni ju inte demokrati.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jo Kristina, information ska flöda i ett samhälle….men att personligen bli uppringd eller att få sms/mail där man uppmanas rösta på ett visst sätt handlar enbart om att påverka och inte att upplysa. Du vet lika väl som jag att påverkan som sker personligen är stark och det vet Landstingssossarna också och det är därför de gör detta. En folkomröstning ska ge en bild om hur folket prioriterar och det ska vara en hjälp till politikerna på hur folket vill att besluten ska tas. Så är mina tankar om detta, rätt eller fel är en fråga andra får ta och avgöra.

      • Kristina Norman

        Då tycker du alltså att dörrknackning i valsammanhang också är kränkande? Telefonsamtal är ju bara en förlängning av det som redan sker. Det skulle vara intressant i det här sammanhanget att få veta exakt hur telfonuppringningen lät. Utan att veta det är det svårt att uttala sig men rent generellt så tycker jag det låter väldigt orättvist att klanka ner sossarna för att dom för en kampanj för sitt alternativ.

        Jag har inte hört nån vända sig mot JA sidans kampanj och där har ändå både påtryckningar förekommit och andra mycket fula knep.
        Både lögner och smutskastning.
        Nä jag tycker att du är ute och cyklar nu…

        • keka (inläggsförfattare)

          Kristina var har jag skrivit att det är kränkande, hittar inte de orden någonstans? Sossarna och alla de andra partierna får bete sig precis hur de vill…..men inför en folkomröstning där man vill veta hur folket ställer sig i en viss specifik fråga…..där tycker jag att direkt påverkan via telefonsamtal, sms, mail eller för den delen dörrknackning är att går för långt. Ledsen om tycker att jag klankar ner sossarna….men det är så här jag tycker och vet fler än mig som reagerat negativ….även då sossar. Cyklar inte…kör moppe 🙂

          • Kristina Norman

            Du skriver att du , och den person som fick samtalet som du pratat med, tycker att sossarna uppfört sig illa, i och med att man ringer upp sina medlemmar med ett budskap. Det tolkar jag som att du eller framförallt den personen som blev uppringd kände sig kränkt på nått vis. Man har gått för långt tycker du. Jag kanske inte hittade rätt ordval i mitt vokabulär, du kanske har ett bättre ord för det ni känner, men helt klart känner både du ,och den uppringda personen, er störda i er sinnesfrid på nått vis av detta efter som du skriver om det i negativa ordalag.
            Jag hävdar att socialdemokraterna har lika stor rätt att tal för sin sak som JAsidan.

          • keka (inläggsförfattare)

            Klart att alla har rätt att tala för sin sak, det är hur man framför sitt budskap som jag reagerar på. Jag har inte hört att Ja-sidan ringt, mailat, smsat eller knackat dörr för att ragga röster.

          • Kristina Norman

            Hahahahaa…. Det går kanske lite för fort med moppen då , så att en cykel vore att föredra trots allt …. 😀

      • Kristina Norman

        Så att sprida lögner, ägna sig åt smutskastning , sätta upp plakat med texten”DÖD ÅT…. ” och bete sig allmänt illa åt, det är ok?( jo jag har fått mig många historier till livs under det senaste året )
        Men skicka sms, ringa telefonsamtal och knacka dörr det är förkastligt ???
        Jag förstår inte din logik!

        • Kristina Norman

          Det senaste tilltaget som JA -sidan ägnar sig åt är att hänga ut personer i sina valaffischer som svikare….

        • keka (inläggsförfattare)

          När har jag påstått att det är okej Kristina?, Jag har reagerat på hur sossarna har bedrivit sin övertalningskampanj och inte nämnt det du skriver, självklart är det inte ok.

  3. keka (inläggsförfattare)

    Måste tillägga att jag aldrig skulle kunna tillhöra ett parti, det är för mig omöjligt att vara överens ett parti i alla frågor och jag skulle inte kunna rösta mot min egen övertygelse bara för att partiet uppmanar mig till det. Jag blev efter ett val uppringd och blev tillfrågad om jag inte kunde sätta mig valbar för socialnämnden, jag svarade att jag inte hade tid p.g.a. att jag satt i flera olika styrelser och jobbade väldigt mycket kväll och inte kände att jag hade på ett rättvist sätt tid att sätta in mig i de frågor vi skulle behandla (jag anser att socialnämnden är en av de absolut viktigaste nämnder vi har eftersom det handlar om i många fall direkta människoöden) fick då till svar att detta va inte så viktigt, huvudsaken var att jag var närvarande vid möten och röstade. Då gick jag ur partiet, att vara röstboskap är inget för mig och det sker inom alla partier så det är ingen mening att spekulera vilka de var 🙂

    • Kristina Norman

      Vi har haft många diskussioner, angående detta med hur man framställer en plats i styrelser och nämnder från valberedningens sida. Såklart att det är ett viktigt arbete man ska utföra och man måste vara väl insatt för att kunna göra ett bra jobb, vare sig man sitter som ordinarie eller ersättare.
      Det är vanligt dock förekommande i alla föreningar att man förringar den insats som krävs för att man ska få folk som vanligtvis är mycket upptagna med sina liv. Det är ytterligt svårt att hitta människor som är beredda att hitta tiden och det engagemang som krävs? Och det har varit så under en lång tid. Det vet ju du också.
      Nu pågår det utbildningar som ska få rätsida på och upplysa om vilket bemötande som krävs och i vår arbetarekommuns valberedning har man deltagit i dessa.
      Jag vet inte vem det var som ringde upp dig den gången, men det kan jag ju säga att det var ett väldigt dumt svar du fick och jag hoppas innerligt att vi har lärt oss nått sen den gången.
      Att sitta i en nämnd eller styrelse är ett oerhört viktigt arbete som kräver en hel del engagemang, men det är också otroligt givande och roligt och ger en fin gemenskap med andra människor som jobbar mot samma mål.
      Jag tycker du ska gå med i sossarna igen. Vi jobbar efter devisen att ”alla ska vara med” och det vet jag att du instämmer i.
      😀

      • keka (inläggsförfattare)

        Bra att ni arbetar med de frågorna, vem som ringde mig är av ingen betydelse idag men jag blev väldigt förvånad över den motivering till varför jag skulle ställa mig valbar. Som sagt så bestämde jag mig då att inte tillhöra ett parti utan lägger min röst till det parti jag tror kan göra mest för Sverige eller min hembygd, inte heller säkert att samma parti får min röst när det gäller dessa två val….kan även skilja från valår till valår.

        • Kristina Norman

          Nä du har rätt , det har ingen betydelse idag. Det viktiga är att vi har fokus på frågorna och är väl informerade om det vägval vi vill göra.
          För min egen del , tror jag på samverkan och samarbete. Ju fler vi är som jobbar åt samma håll desto starkare blir vi.

          Sen har jag också förståelse för om man känner sig lite tagen på säng av den teknik som man kan utnyttja idag. Men det är ju nått som är vanligt redan idag och kommer mer och mer.
          Och ifrågan om telefonkonferensen igårkväll så kan jag bara säga återigen att det var ett mycket bra och informativt möte.

  4. keka (inläggsförfattare)

    Toni jag kommer att publicera din kommentar om du tar bort de sista orden i den sista meningen…. 🙂 Finns ingen anledning att vara oförskämd….ser du nu varför jag inte släpper igenom kommentarer före granskning 😀
    Hemma på torsdagskväll? Tänkte tigga lite kaffe av dig 😉 Och kanske hjälpa dig med din mac

  5. Toni Appelqvist

    Men vad du är fjantig Kenneth. Är du rädd för att stöta dig med S?
    Jag trodde du var mer karl än så. Men lagt kort ligger.
    Tyvärr så har jag inte fått min MAC då. Den kommer nästa vecka. Men du kan komma ändå om du vill.
    Lämna din röda fana ute bara. 🙂

    • keka (inläggsförfattare)

      Är inte rädd för att stöta mig med nån Toni, men tycker att dina sista ord va onödiga, skriv vad du vill på din egen blogg men inget sånt på min…okej? Du kommer bli nöjd med din mac, ganska enkel att komma igång med….lite annorlunda än pc men man vänjer sig snabbt 🙂 Hör av mig på torsdag ifall jag kommer förbi på en java 😀

  6. Toni Appelqvist

    Jag skriver det som faller mig in som vanligt. Och att du inte vill godta detta kan jag tyvärr inte göra något åt. Om jag inte får för mig att hacka din blogg. Vad skulle du säga då? 🙂

  7. Toni Appelqvist

    För att inte vara åt vänster så är du och Fru Norman påfallande överens om det mesta.
    Och det får ni gärna vara för min del. Men är det inte lika bra att du ramlar ur garderoben vad gäller dina sympatier?
    Jag kommer troligen att förlåta dig men inte glömma.
    Och så länge du inte viftar med fanan hemma hos mig är du välkommen på en slät kopp java. Det är bra för dig att få goda råd av en ålderman som jag är.
    Och jag tror faktiskt inte du viker dig för hot om uppremmning. Du är en hårding som du brukar påtala för mig.

    • keka (inläggsförfattare)

      Hahahaha….men Toni jag har aldrig förnekat att jag är mer åt vänster än höger….men uttalad sosse är jag inte. DE har fått min röst under åren men inte i alla val.

  8. Leena Berggren

    Jag kan tycka det är märkligt, att ett sånt stort parti som sossarna trots allt är. Att de har så dålig tilltro till sin egen politik att de måste uppmana medlemmarna att rösta på ett visst sätt. Det signalerar inte bara dålig tilltro till egna politiken, utan också osäkerhet på väljarnas vilja. Vilken de är satta att representera. Att de sedan försvara sitt handlande med att man måsta hålla sig inom budgetramarna, det tror jag ingen går på. För allt handlar om budget, inte bara vården. Det handlar mer om prioriteringar, vilket alla nog förstår. Men har man råd med skrytbyggen och kultursatsningar á la kulturhuvudstads år. Då har man också råd att ge medborgarna den vård på lika villkor som Hälso o Sjukvårdslagen föreskriver, vart än i landet vi bor. Allianspolitiken har påståtts vara inlandsfientlig i någon blogg. Är sossarnas politik så mycket bättre? Konsekvensen av besparingarna de förespråkar kommer att bli desamma. Ingen vill/kan bo kvar i inlandet utan ambulans och akutvård, med tanke på avstånden till sjukhus. Eller är det även sossarnas strävan att tömma inlandet? I så fall, tycker jag att bollhall och andra mångmiljon satsningar i Vilhelmina varit helt onödiga. Dom pengarna hade gjort bättre nytta i vården. Avslutningsvis vill jag bara säga att propagera för en åsikt är helt okej. Men som sossarna tycks göra, pådyvla väljarna göra ett visst val, anser jag vara helt demokrati vidrigt – och desperat, i rädsla att få bakläxa av väljarna.

  9. keka (inläggsförfattare)

    Nu verkar det inte spela nån roll, valdeltagandet blev för lågt så sossarna och mp kommer inte följa folkets röst…….blir man förvånad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.