Kenneths tankar

Rödgröna och SD??

Får en fråga på en av mina bloggar om varför jag inte reagerar på att Sossarna och SD samarbetar mot regeringen, detta hade jag missat men var naturligtvis tvungen att kolla upp det. Det jag kan läsa mig till är att de rödgröna lägger fram ett förslag som SD röstar för på……enligt Leif Jacobsson (S), vice ordförande i skatteutskottet så har varken det egna partiet, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet fört några som helst diskussioner med Sverigedemokraterna inför omröstningen i skatteutskottet.

Leif Karlsson säger till Expressen:

”Vi lägger fram vår politik. De röstade med borgarna om jobbskatteavdraget i dag och med oss om brytpunkten. Det är de realiteter som finns och den här regeringens problem, en minoritetsregering som inte förankrar förslagen innan man lägger dem till riksdagen”

På vilket sätt har då Sossarna samarbetat med SD? Och om man nu vidhåller att kalla det för samarbete, ja då har ju Alliansen samarbetat med SD flera gånger. Jag tror varken de rödgröna eller alliansen kan stoppa SD från att rösta….vare sig det är för eller emot sina lagda förslag 😀 Demokrati fungerar så här!

 

12 kommentarer

  1. Toni Appelqvist

    Är det inte samarbete om man sitter vid samma bord och klubbar igenom något?
    Men jag förstår din ovilja att erkänna något.
    Och så är det så att det blir inte bättre pga att någon annan gjort lika.
    Har jag gjort mig förstådd?

    • keka (inläggsförfattare)

      Hur är det med läsförståelsen Toni, du måste läsa det jag skriver och efter det göra din analys. De rödgröna säger att de aldrig suttit vid samma bord som SD och kommit överens/klubbat förslaget innan omröstningen i riksdagen och utifrån det så har alltså inget samarbete förekommit. Eller sitter du på information som ingen annan verkar ha? 🙂
      Jag tror att du förstår hur det fungerar, om folkpartiet lägger fram ett förslag så ska alla ledamöter rösta om det…..folkpartiet kan i sin tur inte styra över hur de andra partierna röstar….det är demokrati. Vi kan ta ett annat exempel, alliansen i Vilhelmina vill lägga ner strandskolan…..sossarna röstar emot men V och politiskt alternativ röstar för…har då alliansen och V+PA samarbetat? nej det behöver de inte ha gjort, de har röstat så som det ska ske i en demokrati!
      Har jag gjort mig förstådd?

  2. Toni Appelqvist

    Min läsförståelse funkar.
    Tror du på allt som skrivs av S ¿? Om så är tycker jag synd om dig.
    Och detta är bara början. S kommer att gå över lik för att få makt igen. I den makthungern skys inga medel. Det gör det iof inte i något parti. Alla vill ha makt.

    • keka (inläggsförfattare)

      Handlar inte om vad jag tror Toni, det är den fakta som de har framfört och det är den som gäller tills annan motsägande fakta kommer fram……så fungerar samhället Toni och det vet du med. Jag kan inte lägga in en värdering i sanningshalten förrän mer information blir tillgänglig. Tror inte S eller något annat parti går över lik för makt…men de flesta gör vad som krävs eftersom de tror att det är det rätta för Sverige.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag är vaken Toni men kan inte utgå från hittepåfakta, det måste lite mer än bara dina fantasier för att jag ska bli övertygad om gränsöverträdande överenskommelser. Det är grunden i en demokrati. Kom med fakta så ska jag ompröva mina ställningstaganden…kan du det? Vet iofs att det kommer du aldrig kunna framlägga.

  3. Toni Appelqvist

    Det är till att vara styv i korken.
    Så du menar alltså på fullaste allvar att S och SD inte har en gemensamt ök? Men jisses. Hur har du kunnat bli så färgad och naiv,
    Tiden kommer att visa hur rätt jag har.

    • keka (inläggsförfattare)

      Men snälla Toni, det vi kan är att se vad som kommer fram som ren fakta….om jag har fel ska jag sänka sossarna i denna blogg så lågt att glocalnet kommer bli avundsjuka….MEN….innan dess så går vi efter fakta….och kan inte du Toni komma med mer än KD.s hittepåfakta så kan jag inte köpa dina argument 😀 Du vet ingenting Toni…du vill veta och du vill ha sanning att leverera…men tyvärr 🙁

  4. Toni Appelqvist

    Jag uppmärksammar att du tagit till dig härskartekniken från KGA(bla)
    Varför dumförklarar du mig genom att använda ”men snälla”
    Och det är inte första gången du försöker. Inte bra alls.
    Vad då KDs hittapåfakta? Jag har inte läst ett enda ord vad dom anser.

    • keka (inläggsförfattare)

      Att säga ”men snälla” är inte härskarteknik och dumförklarar ingen. Om jag däremot skrivit ”men snälla lilla” då hade det varit härskarteknik i syfte att förminska. Så är det Toni så ta av dig offerkappan 🙂 .. Vad jag menar med KD.s hittepåfakta är att du i detta fall har ingen fakta utan utgår från att det är på ett visst sätt baserat på känslor precis som en viss KD-politiker.

  5. Toni Appelqvist

    Hur kommer du på allt ditt struntprat? Ploppar det liksom upp under natten?
    Men då kan vi vara överens om att du sluter snälla mig. För jag är inte snäll.
    Har jag gjort mig förstådd?

    • keka (inläggsförfattare)

      Nu tror jag du blivit överkänslig, men jag ska sluta skriva ”snälla” om det stör dig så in i norden 🙂 fast härskarteknik är det inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.