Kenneths tankar

KD och Moderaterna utmärker sig i EU

Är det dessa partiers rätta ansikte vi  nu får se?

Kopierat och klistrat in från  http://arbetet.se/2013/10/24/eu-burop-motte-jamstalldheten/:

”En majoritet i EU:s högsta parlament röstar hånfullt ned allmängiltiga ord om jämställdhet mellan könen och kvinnans rätt att inte bli utsatt för fysiskt våld.

Bland de svenska parlamentarikerna sällade sig Alf Svensson, KD, föga förvånande till dessa primitiva reaktionärer. Vi vet att KD har en stor partiminoritet som går emot partiets officiella linje när det gäller aborter, sexualundervisning och lika värde oavsett sexuell läggning.

Men också Gunnar Hökmark, (M), röstade mot resolutionen.

Det är betydligt allvarligare eftersom Moderaterna knappast vill göra sig kända som förvarare av kvinnoförtryck.

Gunnar Hökmark valdes för bara några dagar sedan till Moderaternas förstanamn även på nästa års EU-lista.

Det är häpnadsväckande att Hökmark ställer sig bakom den europeiska högers försök att aktivt förvägra kvinnor jämställdhet, som säger nej till aborter och förvägrar homosexuella en given plats i sexualundervisningen.

Fler än en moderat bör skämmas över Gunnar Hökmarks agerande, och det moderata kvinnoförbundet Moderatkvinnorna bör tänka över om de verkligen vill ha en representant i EU som vill förpassa kvinnans roll tillbaks till att vara underordnad mannen, och som röstar emot en resolution som fördömer mäns våld mot kvinnor.

Anser Moderatkvinnorna att kvinnor har sig själva att skylla om de får en käftsmäll av maken kan de fortsätta stödja partikamraten Gunnar Hökmarks agerande i EU-parlamentet.”

16 kommentarer

  1. Johnny Holmgren

    Kenneth! Din rubriksättning är vinklad på sensationssätt som kvällstidningar är kända för och berättar inte sanningen.
    Jag bifogar ur Liv& Rätt vad det handlade om.

    Europaparlamentet beslutade den 22 oktober att återremittera Estrelarapporten
    Efter en ovanligt livlig och intensiv debatt i Europaparlamentet beslutade en majoritet av ledamöterna att inte anta en mycket kontroversiell resolution om begränsning av samvetsfrihet, inskränkning av rätten till liv samt förespråkande av en radikal sexualundervisning för mycket små barn.
    Den 22 oktober beslutade Europaparlamentet att återremittera en mycket kontroversiell resolution, den så kallade Estrelarapporten “om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter” till utskottet för kvinnors rättigheter. Omröstningen föregicks av en ovanligt högljudd, intensiv och livlig debatt i Europaparlamentet, varpå en majoritet av ledamöterna röstade för en återförvisning till utskottet.
    En alternativ resolution, som syftade till att främja mödrars hälsa, skydda samvetsfrihet och hälsosam sexualundervisning för barn antogs däremot inte.
    Sophia Kuby, VD för European Dignity Watch, säger i ett pressmeddelande att en återförvisning till utskottet kommer att ge tid för att ytterligare undersöka de många problematiska punkterna i Estrelarapporten , särskilt det faktum att var medförfattad av den kommersiella abortorganisationen International Planned Parenthood Federation i Bryssel.
    Under veckorna fram till omröstningen har det enligt Kuby funnits växande medvetenhet bland ledamöterna kring de djupa problemen kring översexualisering av barn från tidig ålder, en extremt utvidgad ”rätt” till abort för alla samt en allvarlig begränsning av religionsfriheten och samvetsfriheten.
    Idag har Europaparlamentet sänt en tydlig signal om att detta radikala synsätt inte delas av majoriteten av ledamöterna, säger Sophia Kuby.

      • Johnny Holmgren

        Nej,absolut inte! Men inlägget anser jag ger en mer nyanserat vinkling än ditt inklippta som du ytterligare förstärkt med din rubriksättning.

        • keka (inläggsförfattare)

          Men att utmärka sig behöver inte per automatik betyda något negativt, nu röstade KD och Moderaterna mot förslaget och det är väl en sanning?

          • Johnny Holmgren

            Det var en majoritet som återremitterade förslaget. Där ingår mer än KD och M. Prova att vara lite mer analytisk i dina tankar.

          • keka (inläggsförfattare)

            På 1600-talet brändes häxor på bål…majoriteten stödde detta med kyrkan som pådrivande makt….majoritet betyder inte alltid rätt….eller hur?

  2. keka (inläggsförfattare)

    Fakta: Miljöpartiet hbt-vänligast
    RFSL gav riksdagsledamöterna plus- och minuspoäng för hur de hanterar frågor som rör rättigheter för homosexuella, bisexuella och transpersoner (hbt). Totalpoängen delades med antalet riksdagsledamöter och gav följande medelpoäng för partierna:
    Miljöpartiet: 102,65
    Vänsterpartiet: 64,89
    Folkpartiet: 61,27
    Centerpartiet: 33,73
    Socialdemokraterna: 10,55
    Moderaterna: -1,49
    Kristdemokraterna: -7,33

    Fakta:De är bäst enligt RFSL
    De riksdagsledamöter som mest aktivt arbetat för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter är, enligt RFSL:s poängsättning:
    1 Martin Andreasson (fp): 336
    2 Tasso Stafilidis (v): 279
    3 Gustav Fridolin (mp): 218
    4 Ulf Holm (mp): 203
    5 Alice Åström (v): 193
    6 Birgitta Ohlsson (fp):185
    7 Börje Vestlund (s): 181
    8 Ulf Nilsson (fp):172
    9 Marita Aronsson (fp): 151
    Lars Leijonborg (fp): 151
    Erik Ullenhag (fp): 151
    10 Yvonne Ångström (fp): 149

    Fakta: De är sämst enligt RFSL
    De riksdagsledamöter som, enligt RFSL, mest aktivt motarbetat homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter har getts minuspoäng i kartläggningen. Flest minuspoäng har gått till:
    Yvonne Andersson (kd): -22
    Ragnwi Marcelind (kd): -20
    Stefan Attefall (kd): -17
    Tuve Skånberg (kd): -15
    Johnny Gylling (kd): -15
    Mats Odell (kd): -14
    Maria Larsson (kd): -14
    Mikael Oscarsson (kd): -13
    Lars Lindén (kd): -12
    Helena Höij (kd): -12

    Källa: RFSL (TT)

    Vad kan det bero på att Moderaterna och KD kommer längst ner?

    • Johnny Holmgren

      En sådan här lista skulle jag vara mycket försiktig att befatta mig med. Enligt min uppfattning så faller den under åsiktsregistrering och är straffbart. KD tar totalt avstånd från allt som har med homofoba uppfattningar att göra,så de så.

      • keka (inläggsförfattare)

        Har för mig att i en demokrati är alla folkvalda politikers arbete i riksdagen offentliga….eller? Är inte KD homofober?

        Nya HBT-reformer.

        Föräldrapresumtionslagen ska gälla lika för gifta samkönade och gifta olikkönade par.
        Alla riksdagspartier är för förutom kd och sd.

        Avskaffa kraven att någon måste vara ogift, svensk medborgare och steriliserad för att få juridiskt byta kön.
        Alla riksdagspartier är för förutom kd och sd.

        Tillåt transsexuella att spara könsceller (sperma respektive äggsceller) för att efter ”operationien” kunna bli biologiska föräldrar.
        Alla riksdagspartier är för förutom kd och sd.

        Sverige bör jobba för en HBT-konvention i FN.
        Alla riksdagspartier är för förutom kd och sd.

        EU bör avgöra att alla homoäktenskap och partnerskap som ingåtts i ett av dess länder ska godkännas när paret flyttar till ett annat land i unionen.
        Alla riksdagspartier är för förutom kd och sd.

        Lagen om hets mot folkgrupp ska skydda transpersoner.
        Alla riksdagspartier är för förutom m, kd och sd.

        Förbud mot diskriminering p.g.a. könsidentitet i regeringsformen.
        Alla riksdagspartier är för förutom s, m, kd och sd.

        Det hade varit en sak om kd varit emot och tvekat om ett fåtal HBT-reformer men det är ju tydligt att Kristdemokraterna ideologiskt är närmare Sverigedemokraterna än övriga riksdagspartier inom HBT-politiken.

        • Johnny Holmgren

          Vad jag vet så har inte KD någon uttalad anti HBT linje, utan stöder och ställer upp för mänskliga rättigheter. Länk http://www.manskligarattigheter.se/sv/de-manskliga-rattigheterna/vilka-rattigheter-finns-det/lika-rattigheter-och-mojligheter-oavsett-sexuell-laggning-konsidentitet-eller-konsuttryck.
          En lagstiftning kan dock komma i konflikt med sig själv vid tolkning av innebörd och där har vi en del av problematiken. När uppstår livet? Ex.vis. Vid befruktningen anser jag och många. Omfattas inte det livet då av mänskliga rättigheter? En komplex fråga som inte kan avfärdas med att KDare är homofober. Nej rikta dina misstänkliggöranden mot ex.vis Ryssland och Kina som betraktas som socialistiska länder, men där HBT frågor i stort är förbjudet. Jag tycker fortfarande att din rubriksättning är djupt missvisande och felaktig. Du drar alla KD över en kam och jag känner mig kränkt av ditt snäva synsätt.

          • keka (inläggsförfattare)

            Ryssland och Kina är skammens länder gällande HBTQfrågor….sossarna i Sverige har en del att lära sig också. Jag drar inte alla KD:are över samma kam…..men eftersom KD med sina politiker påstår en sak och säger en annan så anser jag att KD i huvudsak är en homofobiskt parti, och den som stöder KD ”köper” ju även detta. Om KD vill framstå som ett ej homofobiskt parti så borde de rensa bort de politiker som gör alla dessa uttalanden och öppet ger ett intryck av homofobi.
            Jag kan ju hävda att det ska vara jämlikt mellan kvinnor och män…men om jag inte lever som jag lär så blir det en fadd smak i munnen eller hur?
            Dessa människor sitter bland toppen i KD:

            ”Annelie Enochsson och Lennart Sacredèus. Skånberg möttes av insikten att homosexualitet är tecken på ett samhälle i förfall. Skånberg blir belönad för sina åsikter med en femteplats på partiets valsedel i EU-valet 2009.

            Enochson tycker att homosexualitet hänger ihop med pedofili, och fick där medhåll av Per Landgren, tidigare riksdagsledamot och ett av toppnamnen till EU-parlamentet. Och Sacredèus ansåg att samkönade äktenskap skulle leda till äktenskap med djur – och barn. Och när hbt-rörelsen protesterade hade han mage att kräva att de skulle bli mer toleranta. Enochsson belönas av sitt parti för sina åsikter då hon med hjälp av Livets Ord kryssade sig förbi David Lega i valet 2010.
            Stefan Sturesson, riksdagskandidat, ville inför höstens val göra sitt avtryck i debatten. Så han skrev i en rörig debattartikel att allt sex utanför äktenskapet är ett ”slarvigt sexualliv”. Äktenskap är för övrigt bara för heterosexuella, så exempelvis homosexualitet hamnar i kategorin ”slarvigt sexualliv”.I det sammanhanget ter sig Yngve Svantesson, kommunpolitiker på Gotland, en högst modest man som motsätter sig homosexualitet på grunderna att det inte är ”funktionellt” eftersom det inte tryggar artens fortlevnad. Istället föreslår han, hör och häpna, avhållsamhet som ledstjärna.”

            Du blir kränkt säger du Johnny, jag tror många HBTQ-personer blir kränkta av ditt KD.

  3. keka (inläggsförfattare)

    Hur ser du på SD (Sverige demokraterna) Johnny? Är det ett rasistiskt främlingsfientligt parti? Är alla som röstar på SD rasister och främlingsfientliga?

    • Johnny Holmgren

      SD passar inte in i min sinnevärld som ett tolerant och mänskligt parti. Jag känner dock några personer som öppet säger sig rösta på dom. En är även rasistiskt lagd trots mina lama försök att få hen att inse hur tokigt resonemanget blir. Dessvärre verkar stödet för SD öka och samhällsklimatet kommer att hårdna. Det samhälle som jag förespråkar byggt på ömsesidighet och förståelse enligt närhetsprincipen =
      ( subsidaritetsprincipen) tycks långt bort. Om SD är ett rasistiskt parti? Inte enligt dom själva, men fn.trot.

      • keka (inläggsförfattare)

        Sent svar (gården öppen till 24.00 på lov) Jag tror inte att alla som röstar på SD är rasister likväl som jag inte tror att alla som röstar på KD är homofober. SD är i mina ögon vad dom än säger ett rasistiskt och ett främlingsfientligt parti…..och KD ett homofobiskt parti….de kan säga vad dom vill men det är handlingarna som avgör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.