Kenneths tankar

Rasism inom S?

Uppenbarligen finns rasister i alla partier, vilket jag iofs alltid vetat . Det som gör mig förbannad är varför idioten vägrar avgå? Sossarna tar sitt ansvar och kommer tvinga honom ur partiet….men jag tror inte de kan tvinga honom att avgå från sin plats i fullmäktige,,,,,det är det som är skillnaden mellan partier.

http://nyheter24.se/nyheter/politik/757799-s-politiker-hyllade-rasistisk-tidning-nu-vagrar-han-avga

11 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    En mycket märklig historia kan jag tycka.
    Borde inte varje individ oavsett politisk tillhörighet ha rätt att dryfta vilka synpunkter eller åsikter som denne bäst tycker sammanfaller med sin egen verklighetsuppfattning ?
    Att S-politiker inte tillåts tycka annorlunda än diktaten från ledningen är i och för sig ingen nyhet, men vore det inte mer till fördel för den demokratiska processen att åsikterna istället bemöttes i en öppen dialog med argumentation som klarlägger vilken uppfattning som har störst relevans?
    Åtminstone är det så jag önskar bemöta medlemmar i mitt eget parti som har avvikande eller aparta åsikter.
    För utan sådana stigfinnare kommer politiken att succesivt stagnera och åsikter cementeras, vilket per automatik leder till otidsenliga åtgärdsprogram, precis så som vi ser hos just (S), där allt var bättre som det var förr och enda förändringen är att återställa till en verklighet som inte finns.

    • keka (inläggsförfattare)

      Men det är ju så det fungerar inom KD, där kan politiker spy ut sina homofobiska åsikter och blir dessutom ”belönade” av partiet.

  2. Max Fredriksson

    Det finns inget parti som kan tvinga nån av sina medlemmar att avgå från en vald post i fullmäktige. Har man väl blivit vald i ett allmänt val har man ett ganska starkt skydd och i grunden handlar om att man inte skall kunna sparkas ut hur lättvindigt som helst om man blir obekväm. Det är bara om nån är dömd för brott som ger minst två års fängelse eller om man vägrats ansvarsfrihet. Sen tillkommer om man slutar vara valbar (t ex flyttar) eller om man själv begär att få avgå men där finns en möjlighet att sitta kvar mandattiden ut om det finns särskilda skäl. Naturligtvis måste man avgå efter val eller omval.

  3. Gunilla Billman

    Jag tycker att stämpeln Rasist är för lättvindig i resonemanget. Jag har mött många asylsökande under åren som framstår som värre rasister än de som debatteras här dessutom. Alla har rätt att söka sej till Sverige både kriminella, rasister och hederligt folk, vi gör ingen skillnad. Jag inser att vårt lilla land inte kan rädda världen men att göra gott för de som kommer hit är viktigt. På vilket sätt det det ska göras bäst önskar jag att alla får ha en åsikt om utan få stämpeln Rasist.

    • keka (inläggsförfattare)

      Gunilla, rasism är färgblind…..det är inte ett fenomen som enbart riktar sig från ”vita” till resten av världen. Att få stämpeln rasist grundar sig i varför man är emot ex invandring mm. Är man rasist för att man anser att Sverige tar emot för många flyktingar?? Såklart är man inte det….men grundar det sig på fördomar, en vis religion, ett visst folkslag så ja då kan det i de flesta fall klassas som rasism eller förhoppningsvis okunskap. Jag tror de flesta som är negativa till emottagande av visa grupperingar inte är rasister, de har tyvärr gått på den propaganda som sprids….de drivs av rädsla för det okända eller så finns det andra orsaker…..SD anser jag mig vara ett rasistiskt parti, de har insett det och försöker nu tvätta bort stämpeln….tyvärr så är skiten för ingrott…det kommer nog ta flera år till att få bort det och så länge man tillåter rena rasister vara kvar i partiet så tror jag inte på deras intentioner.

      • Gunilla Billman

        Tycker Du att vi tar emot för många flyktingar i förhållande till den tillvaro vi har att erbjuda dem?
        Klart att de har skäl att fly och alla har sin tråkiga historia, det ifrågasätter jag inte. Problemen slutar uppenbarligen inte för att vi ger dem tak över huvudet o ekonomiskt oberoende. Våldet fortsätter mellan de olika invandrargrupperna utan att vi kan förändra deras grundsyn, att människor har olika värde.
        Jag har flera gånger blivit besviken när jag i mitt arbete haft ärlig avsikt att göra gott utifrån min humanistiska människosyn. Har blivit spottad på och kallad Svenskhora utan att förtjäna det, mitt enda fel är att jag föddes som kvinna!
        Hade förmånen att ha en Irakisk väninna i två år innan hon utvisades, hennes tredje barn föddes här. Vi vågade prata bla invandrarpolitik, religion, äktenskap, preventivmedel o barnuppfostran helt öppet under den tiden, hennes man var kvar i Bagdad. Jag lärde mej mycket om hennes kultur o religion men framförallt var det intressant att följa processen fram till utvisningen. Den var 2.5 år lång och vad det kostade vill jag inte ens tänka på nu.
        Känner mig väldigt kluven i invandrarfrågan och anser att alla måste våga framföra sina argument o förslag utan att stämplas som rasist. Kanske är det verkligen bättre för alla, att ta in färre o ge dem en ärlig chans att integreras i vårt samhälle.
        Upplever dock att det är mindre farligt att drabbas av pesten än att vara emot massinvandring i vår lilla kommun. Ska det vara så?

        • keka (inläggsförfattare)

          Nej jag tycker inte att vi tar emot för många flyktingar idag, det finns brister i vår integrationspolitik och mycket kan förbättras…men det handlar om människor som flyr krig och annan form av förföljelse. Jag är ledsen att du blivit utsatt för kränkningar men det har jag också…av svenskar…ska jag döma alla svenskar då? Svenska män som våldtar…är alla svenska män våldtäktsmän? Svenska män som misshandlar sina fruar/flickvänner…..är alla män svin som misshandlar??? Man måste se människan bakom våldet…åsikterna mm.

    • Stefan Rådström

      I praktiken är det inte särskilt stor skillnad mellan rasism och främlingsfientlighet. Den enda skillnaden ligger väl egentligen bara i att rasismen hänvisar till påstådda biologiska skillnader mellan olika människogrupper, medan de främlingsfientliga hänvisar till sådant som geografiskt ursprung, kulturella olikheter, trosuppfattningar, vanor, osv. I princip betyder beteckningarna alltså samma sak.

      Ifall man uttrycker rasistiska/främlingsfientliga åsikter får man nog acceptera beteckningen. ”If it walks like a duck…”

        • keka (inläggsförfattare)

          Jag förstår inte ditt dilemma….du får tycka vad du vill i Sverige…men när du tycker offentligt får du inte kränka någon….är det fel?

        • Stefan Rådström

          Vi har tryckfrihet i Sverige. Detta är garanterat och skyddat i grundlagen, precis som åsiktfrihet, religionsfrihet, mötesfrihet, organisationsfrihet, yttrandefrihet osv. (dock med vissa undantag som gäller brott mot upphovsrättslagar, uppvigling, förtal, olaga hot, spioneri, olaga våldsskildring med mera). ”Tryckfrihetssällskapet” vill dock begränsa dessa grundlagsskyddade friheter för vissa: ”[..] islam varken kan eller bör omfattas av religionsfrihet som denna uttrycks i UDHR.” Bör islam omfattas av religionsfrihet enligt FN:s förklaring om mänskliga rättigheter?

          Och gräver man lite till, ser man snart vad ”Tryckfrihetssällskapet” är för ena gynnare. Konstigt nog ett sällskap där rättshaverister diskuterar med nazister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.