Kenneths tankar

Vilka får min röst?

Jag vet vilka som INTE får min röst i riksdagsvalet….men det är inte lika säkert i kommunvalet…..Om vi benar ur kommunvalet först…

S, ja de har skött sig bra…lämnade över en enorm summa pengar i skattkistan till alliansen som tömde den på 4 år.

V kan jag för lite om, ett stödparti till S men har många bra idéer på riks iaf.

MP…finns dom?

FP… de har bra representanter som jag litar på.

M är så långt ifrån mig i sina grundläggande värderingar men deras representanter i kommunen har jag mycket stort förtroende för.

C….Annika tror jag verkligen på, en grym ung tjej med huvudet på skaft, hon imponerar på mig varje gång hon öppnar munnen …men tyvärr så får jag vibbarna att Maria K styr för mycket och där föll förtroendet för C.

KD har Richard Norberg som ger ett rejält intryck och jag tror verkligen att han är en sann demokrat och människovän med enormt rättspatos ….men tyvärr så finns det andra orsaker som gör att väljer bort KD…….så sorry.

PP….de verkar bestå av verkligen intelligenta personer som har en enorm potential……men tyvärr ingen förankring i verkligheten, eller så har de det och vi andra fattar inget 🙂 .

PA gillar jag, de är som de flesta i allmänhet och vill verkligen Vilhelmina bästa (vilket jag tror att de andra partierna också vill) men de behöver inte bry sig om en topp som styr eller gamla värderingar som begränsar dom. Kan de vara mitt parti i kommunen??

SD är tyvärr en liten uppstickare som inte vill synas, höras eller ta debatt, kanske deras representant insett att det krävs mer än en vilja att stå upp för sin politik,,,det krävs även engagemang, kompetens och ett enormt arbete.

Vilka får då min röst……jag är fortfarande inte säker…i riksdagsvalet så kommer min röst ligga åt vänster, skulle kunna välja annorlunda men eftersom alliansen är en homogen grupp så kommer jag inte lägga min röst på något av dessa partier. I kommunvalet så är jag så kluven, PA……ja varför inte, S….de ligger mig närmast värderingsmässigt……….V….hmmmmm?

 

23 kommentarer

    • keka (inläggsförfattare)

      FI har frågor som jag håller med om, men tyvärr alltför många som jag är emot så NEJ Toni….inget parti som tilltalar mig. 🙂

  1. Toni Appelqvist

    Och V är inget för dig.
    Dom är alldeles för våldsbenägna när det inte går deras utstakade vägar.
    Men jag kan lägga ett gott ord för dig hos SD i Vilhelmina. Så kanske Eric nappar. Inte för mina ord väger speciellt tungt, men jag kan provva iaf.
    Är jag snäll eller enbart genomsnäll?

    • keka (inläggsförfattare)

      V i sig är inte våldsamma…men synd nog så finns extremvänstern som är våldsbenägna och borde plockas bort från den politiska scenen……tyvärr så tror jag att det finns idioter som ger sig ut för att vara extremvänster/extremhöger enbart för att få slåss….idioter som inte har någon tillhörighet förutom en vilja att skada andra.
      SD är ett parti som föddes direkt under rasister och nazister…inget du kan förneka…så som antirasist så är SD ett parti som aldrig kommer få min röst…..och här lokalt så verkar SD mest vara ett parti i vila eftersom Eric är för vek för att ta debatten, kanske har han insett att det krävs mer än vilja för att stå upp för ett parti…kanske kompetens och ryggrad 🙂

  2. Hobby Writer

    Hej Kenneth! Jag är benägen hålla med dig i mycket av din analys. Jag har inget heller emot personerna och Annika som du säger tycker jag också är en bra talare det lilla jag sett samt även Rickard en lugn och fin person. De faller på ideologin de flesta och vore det så det vore fristående partier kanske saken vore i ett annat läge. Själv har jag klistrat igen breven men inte lagt dessa i valurnan.
    Jag vill också passa på skicka en hälsning till Toni och hoppas det går bra med operationen.

    Ha det

  3. Toni Appelqvist

    Godmorgon
    Se så. Inte surna till nu över några utebliva svar. Dom kommer säkerligen snart. Du måste ge dig till tåls lite för det är inte så lätt att vara helt färsk inom politiken.
    Och ”alla” skriker efter föryngring inom den politiska sfären. Då känns det inte bra att en del kapar dom som försöker vid anklarna redan innnan allt ramlat på plats.
    Ge Eric en ärligt och rättvis chans nu. Och framförallt, gör inte som Åke Nilsson (S) och vara rent ut sagt både ohövlig och elak.
    Tack på förhand.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag surnar inte, men det börjar bli rent löjligt när det är knappt en vecka kvar innan valet och svaren och debatten uteblir….och det är inte elakt att konstatera fakta. Kan man inte ta debatten så finns det anledningar och tyvärr så tror många precis som jag, kanske har man tagit sig vatten över huvudet.

  4. ronny thellbro

    Kenneth!
    Jag undrar mycket över ditt omdöme i.o.m. detta inlägg. Det allvarliga är inte de synpunkter du för beträffande partiers politik utan de personer du betygsätter. Hur påverkas de ungdomar du har i den verksamhet du sköter när du så frejdigt torgför dina privata åsikter om andra människor? Kan en fritidsledare för fritidsgården i Vilhelmina brännmärka en politiker som homofob när personen själv bär en helt motstående grundvärdering?
    ” så finns även GJ som i mina ögon är en homofobisk person med allt för stort inflytande,,,han har uttryckt sig väldigt nedvärderande mot Romer, muslimer och HBTQ.
    Vet du vad ”fobi” överhuvudtaget innebär?

    Ronny Thellbro

    • keka (inläggsförfattare)

      Kan en lärare i Vilhelmina arbeta politiskt och ha åsikter, kan en präst göra det som ska ge själavård?…Ska en läkare med sitt inflytande få uttrycka sig politiskt?? Ska jag få ha en politisk åsikt, ska du tysta mig i ett demokratiskt samhälle? Ska en fritidsledare inom kyrkan få vara aktiv i KD och verkligen visa sin politiska hemkvist? Ja det är helt okej med det …..vi lever i en demokrati. Jag undviker totalt att prata om detta i mitt arbete bland ungdomar men jag har även en privat roll där jag arbetar mot homofober, rasister och annan orättvisa….är det okej för dig?
      Har du läst hur han (den okände) uttryckte sig om prideparaden och dess utövare och Romer? Nu har jag tagit bort hans namn och enbart refererar till en person med stort inflytande 🙂
      Medlemmar i KD (egentligen är det väl en enda, men jag vill ju inte få nån att tro att det är en viss person) är väldigt duktig på att namnge personer….. framförallt Sossar och anklaga dom för olagligheter, mygel mm, han spred t.o.m att KG A skulle påverka VK eftersom han satt i styrelsen, detta har aldrig KG A gjort och detta påpekades ett antal gånger utan att vederbörande slutade med sina anklagelser. Detta är visst helt okej för dig Ronny för då drabbas ju inte nån av dina vänner, snälla ta av dig skygglapparna och kanske nån gång försöka se hur din vän beter sig på social medier. Vi har haft denna diskurs tidigare och då erkände du att du kanske har skygglapparna på.

  5. Kristina Norman

    ”Hyfsat” bra analys , Keka! 🙂
    Jag hoppas ju att din röst lutar över åt sossarna i alla tre valen.
    Varför? Jo därför att det är vi som har den sammanhållna politiken och som har kraften att verkställa beslut.
    Rösta rött! 🙂

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag tänker inte avslöja vem/vilka som får min röst innan valet, jag kan väl inte som fritidsledare i Vilhelmina ta ställning politiskt? Tänk så många jag påverkar….. 🙂
      Men jag kan ju säga så här iaf, är inte så där jätteimponerad av S i Vilhelmina, jag tycker det har varit för mycket tjafs och när ni körde över KD för att få bort en KD-politiker som ersättare i KS (vill ej skriva ut namn, det kan ju uppfattas som dåligt omdöme) som inte passade er så fick mitt förtroende för S sig en rejäl törn.
      Trist men så är det….som man bäddar……
      Märk väl att jag anser att S har skött sig bra politiskt…men tjafset och bortplockandet av KDs nominerade….ligger er i fatet.

  6. Robert S

    Keka>Klart att Annika är bra och därför står hon som nummer ett. Hur kan du tro att Maria K styr för mycket, vi är ganska många med och tar ansvar i vårt parti, tom. jag har ju handen i kakburken, och du vet ju hur pass begåvad och insiktsfull jag är 😉 .

    Tror att det som varit kommer att spela stor roll i detta val, därför har vi i C förnyat en hel del i toppen av listan, inte minst för att lägga det som varit bakom oss. En ny start helt enkelt. Vi ser hela kommunen och tror att vi har folk som kan göra bra ifrån sig på ett sätt som är positivt för hela Vilhelmina kommun.
    Person kan i många fall vara lika viktig som ideologi i det kommunala valet. Vilka tror du kan skapa den possitva förändringen som så väl behövs?, Där ligger nog mycket av svaret på frågan. Jag tror mig veta svaret och dessa personer finns representerade på Centerns lista enligt mig.

    Fokus framåt, förändring, samarbete, grönt och hållbart!

    Lycka till med valet!

    • keka (inläggsförfattare)

      Robert, jo nog vet jag att du har fingrarna med i spelet….och det är ju inte helt fel 🙂 Vet inte varför jag får känslan av att Maria K fortfarande är en frontfigur….bara en känsla, hon är säkert duktig på det hon gör och det gillar hon att tala om också, ledsen men jag har inget större förtroende för henne…..så är det bara. Nu snackar vi som politiker….som människa minns jag bara henne som en varm och mycket god fritidsledare 🙂
      Lyckat till själv med valet och jag har förtroende för dig med Robert 🙂

  7. Toni Appelqvist

    Det fattades bara det Kenneth.
    Nu har du retat upp Svenska kyrkan också. Att du aldrig lär dig att välja dina bataljer. 🙂
    Men för att vara lite allvarlig. Min åsikt är att du ska tagga ned allt detta med HBQT för det leder ingen vart. Det ser du väl själv. Enligt mig är det ett totalt uttjatat ämne som du drar fram ur garderoben vid dom mest mysko tillfällen.
    Men det är givet dina val. Men det börjar bli vansinnigt trist att läsa samma skåpmat hela tiden.
    Nu behöver jag iof inte läsa och bry mig i. Det har du rätt i.

    • keka (inläggsförfattare)

      Retar ingen….men tyvärr så blir man väl bränd på bål snart 🙂 Varför tagga ner HBTQ-frågorna? så länge folk inte kan leva sitt liv utan att bli kränkta så är frågan lika aktuell som innan. Sen att du inte riktigt förstår detta är inte mitt problem 🙂

  8. keka (inläggsförfattare)

    Det blev ett rackarns gnällande om min analys av de politiker vi har i Vilhelmina, jag har nu redigerat inlägget så jag slipper mer gnäll. Jag hoppas verkligen att jag nu efter detta få se samma person kritisera alla som namnger sina politiska motståndare och anklagar dom i medier…..men det tror jag inte blir verklighet.

  9. Toni Appelqvist

    Godmorgon kompis 🙂
    Men vad du tar i. Så du är inte opåverkad när det kommer till kritan.
    Det trodde jag då aldrig att du skulle falla för grupptrycket. Du ska se att allt löser sig till slut på ett eller annat sätt.
    Nu tar vi nya krafter med andra dispyter och diskussioner. 🙂
    Ha en bra dag. Det ska inte jag ha.

    • keka (inläggsförfattare)

      Gokväll vännen 🙂 Alla blir vi påverkade och när det blir för mycket lessnar jag och stänger av….orkar inte behöva förklara för folk varför jag har dessa åsikter och framför allt inte för de som blundar inför andras klavertramp…..blir så less. Men visst ska vi ha dispyter med varandra :)….nya tag och krafter 🙂

  10. Kristina Norman

    Ifrågan om dåligt omdöme , så finns det isåfall väldigt många som besitter den förmågan. Jag hoppas att du isåfall bedömer övriga kombattanter i politiken med samma måttstock, att tex inte beviljas ansvarsfrihet är ett ganska signifikant mått på att ha utövat dåligt omdöme.
    Denna valrörelses misstänkliggörande och rena lögner är en annan…

    Vad som gäller är väl ändå vad som har åstadkommits under den senaste mandatperioden, och där kan jag med stolthet påstå att vi socialdemokrater har gjort bra ifrån oss.
    Läs. Åkes blogg som innehåller ett axplock av verkställda beslut och löften.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag tillhör ju inget parti Kicki så därför bedömer jag nog de flesta likadant (även om jag ibland låter mina känslor ta överhanden) diskursen om ansvarsfrihet är en sak jag inte fattar, hur kan man påstå att Maria ska ha full koll på allt som sker? Har verkligen Åke det och ska han då som exempel vara ansvarig för allt som sker i kommunen? Jag trodde även att politiker delegerade arbeten och ansvar till andra. Jag skriver också att totalt så tycker jag att S har skött sig bra men när ni körde över KD för att få bort en KD-politiker som ersättare i KS som inte passade er så fick mitt förtroende för S sig en rejäl törn. Där tappade jag en hel del av det förtroende jag hade för S, man beter sig inte så.

  11. keka (inläggsförfattare)

    Ronny du är väldigt snabb med att framföra kritik mot mig och mot det jag skriver, du vill gärna komma med pekpinnar om hur man ska bete sig gentemot sina medmänniskor på nätet. Vilket i sig inte är fel men när ska vi få se denna uppläxning även ”drabba” dina vänner i det egna ledet? Jag menar de som anklagar, smutskastar, sprider lögner och ”kladdar” ner sina medmänniskor med tillmälen mm. Ett exempel:
    ”Var det ett tack till Tony Mannelqvist för hans agerande som byggarbetsledare, som skapade millioner i fickorna åt Abramssons släkt och vänner ?”
    Ganska kraftig anklagelse eller vad säger du Ronny, är detta något som du tycker är okej och bra nettikett?
    Jag får ta ”stryk” för mina ord medans andra går oemotsagda, nu påstår jag inte att jag är helt oskyldig, jag skriver ibland i affekt och går över gränsen mellan varven men ska jag få kritik så borde du kritisera alla annars ger du ett tyst medgivande till dåligt samtalsklimat.

    Vi ska kämpa för medmänsklighet, demokrati och även mänskliga rättigheter både du, jag och alla sunt tänkande människor i världen.
    Det jag är emot och reagerar stark på är när man kallar HBTQ-personer som just kämpar för medmänsklighet och sina rättigheter för:
    ”curlade ungdomar med lyxproblem som inte har något bättre att ta sig för än att försöka överträffa varandra i att vara mest avvikande”
    ”välnärda och välmående svenskar som deltar i HBTQ-festivalen”

    Jag berättar om människor som blivit misshandlade och mördade enbart p.g.a. sin sexuella läggning och får till svar:
    ”Och inte heller insåg jag att alla dessa övervintrade hippies som gick i prideparaden hade blivit utsatta för allt detta fysiska våld som du berättar om här? Jag kunde inte uppfatta att de hade blivit slagna och mördade.
    För mig såg de mest ut som en grupp undersysselsatta ungdomar för vilka en räcka politiker sprang runt för att fria till som potentiell väljargrupp.”

    Bara synen på Prideparaden får mig att fundera hur man ser på HBTQ-personer.
    ”Jag noterar hur politiker från olika läger flockas och trängs kring rampljuset under dessa ”Prideparader”, men skulle själv inte kunna tvinga mig att delta i något så erbarmligt löjligt som en parad för sin egen sexuella frihet.
    Rena fjantet enligt min mening.”

    Tycker du Ronny att detta är ett sätt att visa medmänsklighet eller att på något sätt vara för deras rättigheter? Detta är inget som en privatperson har skrivit, dessa ord kommer från en politiker som vill vara med och styra vår kommun, en kommun där det bor HBTQ-personer som inte vågar ”komma ut” pga rädsla för att mötas med förakt och sällan har jag av en politiker (förutom inom SD) upplevt ett sådant förakt och nonchalans inför dessa människor. Visst är det väl min plikt som medmänniska att reagera, sprida och vara emot detta….borde det inte vara din plikt också? Tycker du att det är okej att en politiker som ska vara med och föra Vilhelmina framåt uttrycker sig så i det offentliga rummet? Hur hade du reagerat om det hade varit någon politiker inom de rödgröna?
    Jag var nere i Stockholm i år under Prideveckan för att stödja mina homosexuella vänner men fick tyvärr även vara med om detta hat som drabbar HBTQ-personer, jag står i en kö till en klubb med några vänner till mig som är gay när två män i 25-30årsåldern passerar oss och efter ett tiotal meter så skriker dom nått om bögjävlar och kastar två flaskor högt upp i luften varav en landar precis mellan mig och en av mina vänner, vad hade hänt om nån hade fått en av flaskorna i skallen? Jag önskar politikern hade fått vara med om detta och sett hur det går till utanför lilla Vilhelmina, även fått se hur de flesta i kön knappt reagerade eftersom detta är deras vardag. Man kanske inte ska kalla folk för homofober i tid och otid…..men en motvilja till HBTQ kan jag klart uppfatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.