Kia Svanberg, Dorotea

Äldreomsorgen!

Jag vet inte om jag vill bli gammal? Hur kommer äldreomsorgen att se ut då? Kommer det att finnas någon överhuvudtaget? Man blir fundersam. Nu ska de sparas på allt. Kommunen ligger alltid på minus. Inte känns det skoj att komma in till de gamla som ser på en att man är stressad? De kanske bara har oss, som vårdgivare, som kontakt utåt. Allt de vill är att få sitta och prata en stund. Men som läget är just nu, finns ingen tid. Riktigt tragiskt!!!!!!
Hur tänker människor som bara vill spara pengar? Har inte de någon mamma, pappa, farmor, farfar, mormor, morfar osv som blir lidande av detta????? Eller tänker man inte på hur det ska bli när man blir gammal själv?????

Förlåt för mitt negativa inlägg. Men man funderar ju!

//Kia

2 kommentarer

  1. Annica Skoglund

    Håller med dig fullständigt! Det känns fruktansvärt att inte kunna ge de gamla det som de kanske ibland behöver mest…Det känns inte alls bra att vi behandlar de äldre på det här sättet – de gamla är jätteviktiga!!!

  2. Bästa hälsningar Nicke

    ”Hur tänker människor som bara vill spara pengar?” Ja, de, förtroendevalda – politiker – tänker som så, att om kommunen inte har tillräckligt med inkomster – skatt, avgifter och annat – så blir det brist på pengar. Skatten ska täcka: Skola, vård, barnomsorg, sophantering, badhuset, busstrafik – ja allt det kommunen sysslar med. Om pengarna inte räcker, blir det till att spara. Både i vård, omsorg, barnomsorg, räddningstjänst och sophantering. Nu behöver vi till exempel troligen en ny dagisavdelning. Den kostar, och de pengarna måste fram någon stans – dvs någon annan del av kommunens verksamhet får spara.

    Kort sagt: Kommunens ekonomi fungerar precis som en familjs ekonomi: Man kan göra det man har pengar till, och vill man göra något speciellt kan man behöva spara pengar först. Fast kommunen är ju en väldigt stor familj förstås… Alla politiker i Dorotea prioriterar vård, skola och omsorg och barnomsorg. Nästan alla skattepengar går dit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.