Kia Svanberg, Dorotea

Gisses vad jag missat!

Har inte varit inne och kollat mina kommentarer. Men så ser jag att det varit debatt om mitt inlägg om äldreomsorgen! *skratt*
JAG tycker att barn och gamla har samma rättigheter inom kommunen. ’Nicke’ tycker att barnen ska prioriteras just nu??? Visst. Jag vill också ha dagis till min minsta! Absolut! MEN jag tycker inte att de gamla ska drabbas. Nog måste det finnas annat att spara pengar på? Annat än barnomsorg och äldreomsorgen????

Jag skriver som jag skrev förrut. Jag vet inte om jag vill bli gammal i Dorotea kommun….Välkommen in och hälsa på inom vården kära vänner.

//Kia

17 kommentarer

  1. malin

    … i någon kommun faktiskt
    =(

    Jag anser att barnen ska ha jäkligt hög prio i samhället, alla besparingar inom barnomsorg, skola har redan gått sjuhelsickes mycket för långt!
    Men… Inte ska dessa områden slippa indragningar på de äldres bekostnad, precis som du skriver är det också en grupp som det redan dragits in alldeles för mycket på…

    I min värld, anser jag med att nog måste det finnas nån annanstans att ta pengarna från…

    Och ang din igångdragna ”debatt”… NÄR har NÅGON politiker, oavsett partitillhörighet, hållit ett vallöfte längre än till dagen efter de vunnit valet?!! Har inte upplevt hittills, och lär nog inte få uppleva det heller. Det enda de gör – är att sko sig själva, undantagslöst!

  2. Nicke

    När har någon politiker hållit vallöften… säger Malin.

    De flesta vallöften hålls faktiskt, oavsett vilka partier det är. Men media rapporterar ju om de vallöften som inte uppfylls, inte de som uppfylls.

    Vi i Folkpartiet i Dorotea har uppfyllt de flesta av våra vallöften från valet 2006, utom tre-fyra stycken. Och detta trots att vi inte styr kommunen.

    Politiken är faktiskt mycket bättre på att uppfylla löften än vad många tror.

    Med vänliga hälsningar

    Nicke (fp)

  3. Nicke igen

    Och om att bli gammal i vår kommun: I somras skrev ju tidningarna att de äldre i Dorotea hör till dem som är mest nöjda av alla med vård och omsorg. Det ska alla som jobbar i vården ta till sig och vara stolta över! Ni gör ett väldigt bra jobb!

  4. Nicke (fp)

    Om politiker skriver malin:Det enda de gör – är att sko sig själva, undantagslöst!

    Då skulle jag vilja att du ger ett eller gärna flera exempel på hur vi i Dorotea som har politik som fritidsintresse skor oss själva undantagslöst, så vi får göra något åt eländet;)

    Med vänlig hälsning

  5. Nicke (fp)

    Jag tycker inte heller att man ska spara på gamla eller barn. Den största kostnaden i Doroteas budget är till socialnämnden (omsorgen). Den näst största kostnaden är till barnomsorg och skola (kultur-utbildning). Andra stora poster är tekniska sidan och fastigheter: sophantering, brandkår, dagislokaler, BVG:s lokaler, skolan, MB, biblioteket osv. Det finns inga lyxlirare som sitter och snor pengarna från äldreomsorgen och barnomsorgen. Det finns bara en påse pengar, och den ska räcka till alltihop. Just nu finns det för lite pengar, och då drabbas alla verksamheter, precis alla. Därför kan valet stå mellan att satsa på en ny dagisavdelning eller mer resurser till omsorgen. Så svårt kan valet vara.

    Vänliga hälsningar

  6. Kia

    Du skriver- ”just nu finns det för lite pengar”. Men jag tycker att det ALLTID finns för lite pengar! VARJE år redan när budgeten gjorts så ligger kommunen back? Hur kan detta gå till? Kanske borde alla betala några mer kronor var i kommunskatt. Och de pengarna används direkt till det de ska användas till. Vilken bra idé!

  7. Kia

    Ja, vi är stolta över att vi kan göra ett så pass bra jobb som vi gör i dag! Men bristerna är många. Tidsbristen är stor. De gamla behöver mer tid. Vad händer om saker börjas glömma bort???Om de gamla drabbas? Vem ska ta på sig ansvaret??? Jag vill gärna kunna ge de gamla allt de behöver. Punkt!

  8. Kia

    Personligen tycker jag att det bara blivit VÄRRE i hela landet sedan de ”blå” börjat styra! Jag ser fram emot det nya valet! Har en stor känsla av att det kommer bli storaförändringar då. Jag kanske borde bli politiker själv???? En strålande idé!
    //Kia

  9. junior

    Nicke, skulle du vilja bli gammal, ligga på ett vårdhem, kan inte förmedla dig men är klar i huvudknoppen, unga tjejer utan utbildning vikarierar deltid, springer halv ihjäl sig och får dålig introduktion tex. tvättar bak för att sedan tvätta ansiktet med samma vatten mm. ?!Detta hände min anhörig i Dorotea, en gammal kvinna kränkt i livets slutskede. Nä,hellre dör jag än att ligga på ett vårdhem!
    Från en som helt tappat förtroendet för alla som styr vår framtid!!!!

  10. Kia

    Fy så fruktansvärt.Jag blir berörd när jag läser dina ord. Så ska det verkligen inte behöva vara! 🙁 Jag hoppas verkligen att framtiden blir ljusare inom vården. Jag vill kunna ge mina gamla allt stöd de behöver…
    Kram//Kia

  11. Nicke

    Ja, faktiskt Kia. Jag tycker att du ska engagera dig politiskt. Det behövs fler yngre och småbarnsföräldrar i politiken. Om du vill är du välkommen till oss i Folkpartiet, om något annat alternativ passar dig bättre, så gå med i det partiet. Det viktigaste för mig i alla fall är ATT folk bryr sig om framtiden och jobbar för den.

    Lycka till i ditt val!

    Bästa hälsningar Nicke (fp)

  12. nicke

    Jag har många åsikter om hur jag vill ha det som gammal. Men vad jag säger, är att det är många angelägna saker som kommunens pengar ska gå till. Att bara klaga på ”politikerna” är att göra det lätt för sig.

    Återigen: Största delen av kommunens pengar går till barnomsorg, äldreomsorg och skola.

  13. Nicke

    Väldigt mycket har blivit bättre med den nya regeringen. 1) Arbetslösheten har gått ner, många långtidsarbetslösa har fått jobb 2) Vi börjar äntligen myndigförklara folk, tro att folk faktiskt kan välja och bestämma mer själva 3) En ordentlig satsning på att höja kvaliteten på svensk skola m m m m

  14. Nicke (fp)

    Jag vill också kunna ge både gamla och barn allt de behöver. Men på min lott och rätt många andra Doroteabor som är aktiva i politiken ligger att försöka få fram pengarna till det. Punkt.

    Bästa hälsningar

  15. Kia

    Själv har jag andra åsikter! De som redan hade bra ställt innan fick bättre ställt med den nya regeringen. Man ska inte vara sjuk idag. För det får man inga pengar för….Jag har MÅNGA åsikter i frågan om nya regeringen men jag orkar inte ta det här på bloggen. Jag ser fram emot regeringsbyte. Punkt

  16. Kia

    *skratt* Med mina åsikter är det knappast ett blått parti jag tänkte mej! 😉 Men tack för inbjudan. Snällt! Jag håller med. För få vågar stå upp för sina åsikter!

  17. Nicke (fp)

    Man får visst pengar för att vara sjuk, Men inte efter det att man har blivit så frisk att man klarar ett arbete. Då får man bara pengar för den delen man är sjuk. Är man frisk ska man söka arbete, det kallas arbetslinjen. Den politiken har även socialdemokraterna stått upp för, men de vågar inte genomföra den.

    Men det är sant att det har varit väldigt mycket problem med omläggningen. Tillämpningen av reglerna måste förändras så att ingen som definitivt är sjuk inte får ersättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.