Kjelles Naturblogg

Finns många sköna vänner därute att studera.

Därute i en skog nånstans befinner jag mej på deltid. Bara sitter där resonerar med mej själv och håller gluggarna öppna. Ekorrarna kommer och går. Fåglarna sjunger ut sin glädje nu när våren klivit ner och gett ett löfte att allt ställer om sig till blomning igen. Vi har vårt liv att sköta, göra det på mitt sätt - du på ditt vis. Finns inget att vänta på där bakom hörnet - Lev Nu!

 

Underbart bara sitta där och njuta Ekorrarna som sträcker upp som ner för träden, springer mark gömmer sina frön som de kanske aldrig hittar igen. Men kanske finner en annan korres gömma, vad spelar roll när någon några glider in var dag och levererar fågelfrön bröd och annat smått och gott! De liv vi ser som vackra och underhållande  för en stunds njutning för oss de har nog annat att bära – har nog att kämpa för sin dag sin natt ändå! Fällor finns det överallt som faror – Höken tar dagliga inspektionsrundor och Räven smyger vi hade en sommar en Ekorre som med mycket stora svårigheter klättrade ner var kväll för att söka sig en ledig hög frön. Om det var Höken som slagit till vet jag inte, men stor del av svansen var bortskalad och den hade svårt att gå. Att ligga där på mage och se den lille svårt skadade krabaten gjorde ont men värmde ändå. Sen haltade den till sitt träd och det tog den lång färd, steg för steg där smärtan grinade illa innan den kämpat sig upp till sitt skydd i trädkronornas bo. 

Vet inte hur det gick för den vännen – men kan tänka mej . . .

Det är svårt veta rätt eller fel. Avkorta någons lidande eller inte . . men när man ligger där och ser lilla livet skala sina frön och kanske känna nån slags härlighet för en stund så är det svårt att ingripa i tidens ordning . . .

Kjelle

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.