År: Köpstopp

Detta år har jag slutat shoppa. Läs om hur det går.

Ett nyårslöfte ska alla ha: Jag valde ett shoppingfritt år.

Jag har spånat på vad jag ska göra med mitt nya år som rullar in efter 00.00 i natt.

Igår kväll låg jag och spånade och kom fram till att jag handlar för mycket. Jag är ju inte någon sådan som fått dålig ekonomi på grund av mina inköp och nu vill att någon samarit ska se mig, och rädda mig likt ufon i lyxfällan, men ändå shopping känns ju inte helt stabilt och hållbart i längden.

Jag tänker  helt enkelt göra mitt yttersta för att sluta shoppa. Ska man ha ett nyårslöfte så ska man gå in i det med helhjärtat hull och hår är min tanke. Sedan får det bära eller brista. Ni kommer få följa mitt liv som shoppningfri, förhoppningsvis hela året. Såklart har jag spånat fram att jag måste ha vissa direktiv som jag måstre följa:

1. M-regeln. Jag får köpa mat, medicin och mums-mums (alla goda ting måste vara tre, och jag kom bara på två andra.)

2. Klapp-regeln. Jag får köpa presenter. Min syster ska inte bli lidande av att jag har antagit detta levnadssätt. Jag får även bjuda mystiska damer och herrar på restaurang.)

3. Reseregeln. Jag måste få färdas eftersom det är en del av mitt jobb. Att inte få ta sig från punkt A till punkt B är helt uteslutet särskilt om man ska bo i ljuva Norrland.

4. Jobbmaterial- Jag får köpa sådant som har med jobbet att göra. T.e.x. anteckningsblock och videoband. Hädan efter kommer jag m.a.o. att räkna allt som arbetsmatrial ;P.

Varför gör jag nu detta? Jo dels för att jag kan få ganska stora hang-ups på saker jag ser i affärer. (Sedan köper jag sakerna och efter 10 minuter inser jag att jag nu har 300 t-shirts i min garderob med roliga tryck på.) Dels för att jag uppfattar det mer och mer så att folk är vad de äger och det är ju ingen vidare utveckling. (Den enda gången man får positiva kommentarer är ju i stort sett när man har snygga skor på sig. Det är få som får komplimanger för att de tillexempel försöker rädda världen. Jag tror helt enkelt att jag blir en bättre person om jag skippar att impulsköpa saker. Dessutom har jag fått för mig att det är bra att begränsa sig.

 

Vad får jag får straff om jag lyckas? Leva med skammen av att vi lever i ett kommersialiserat samhälle. W. Bush sade ju "We can´t stop shopping" när finanskrisen var ett faktum. Hädanefter kommer jag leva efter ett: "I can".

Så, nu bär det av låt 2010 börja!

( Jag har köpt en kostym idag och några dåliga dvdfilmer som till exempel Barbarella Queen Of The Galaxy för att ladda upp. Peace.)

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Trillian

    Åh en till Köpstoppare 2010. Såg att både du och jag blivit omnänmda hos Köpstoppsbloggen. Ska bli intressant att följa dig. Själv ska jag ha köpstopp fram till december är tanken och samtidigt försöka komma underfund med varför jag har sånt behov av att köpa kläder och skor hela tiden? Lycka till, jag tror på dig =)

  2. Adam Zetterqvist

    Svar till Trillian (2010-01-04 22:59)
    Härligt! Jag har inte haft koll på någon som gjort samma sak och så helt plötsligt fann jag massor med bloggar med personer i samma tankegångar, tack!:) Blir ju kul att följa dig också, i december borde vi ses för en ordentlig sammanfattning då!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.