År: Köpstopp

Detta år har jag slutat shoppa. Läs om hur det går.

Det går bra.

Jag har inte shoppat idag, jag har varit så enormt bakis som man bara kan vara en dag efter en blecka i Skäggetorp. Vid tolvslaget var vi ute i en park och såg några fjuttiga nyårsraketer det kändes mycket bra.

Konstigt nog ahr det kännts mycket bekvämt att inleda detta år med att ligga i fosterställning och se Barbarella. Efter att ha lagt ner en virkning på grund av att rummet snurrade såg jag på Little Britain i Australien. Men jag blev besviken. Hela dokumnetären kändes som en skapelse för att sälja dvd:n med showen de framförde. Dyngadynga!

Och jag har fått en eventuell lärjunge i Gamingmama. Jag vet inte hur jag ska tackla att fler går i mina fotspår.  Vi kommer kalla oss Non-shopping Generation (finns det redan eller är det något jag just kom på?) Eventuellt kommer jag och lärjungarna att ge oss av på cykelsemester och motstå frestelser utomlands. När man är utomlands vill man ju alltid shoppa, ta med sig en gigantisk sombrero för att visa att man minsann varit i Mexico eller köpa vykort med nakna damer som håller i ölstop för att visa att man varit i Dalsland eller köpa ett mindre haschberg för att visa alla att tullen suger.

Det kan även hända att jag kommer få storhetsvansinne och tro att jag är den första som slutat shoppa och tvinga mina lärjungar att bära kaftan och lura i dem att jorden är till för att ätas.

I morgon ska jag bära massa flyttkartonger med gamla saker i som jag tidigare haft på min brors vind. Förutom att undvika ryggskott hoppas jag att jag ska inse att jag har för mycket grejer och inte kommer vilja köpa fler. Framför allt kommer jag inte vilja köpa fler böcker eftersom mina boklådor är skittunga. Dessutom har jag köpt second hand böcker som jag inte vet om jag någonsin vill läsa och som är tunga.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    ”Non-Shopping Generation” finns inte än enligt internet i alla fall!

    Count me in, med ett eller ett par år i ryggen. Shoppat som i shopping har jag dessutom aldrig gjort. And there are more like me.

    Så du kan säga, när någon frågar hur stor rörelsen är, att ”no one really knows, but they walk among us”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.