År: Köpstopp

Detta år har jag slutat shoppa. Läs om hur det går.

Dyngahlistan- Saker som är skit just nu: Bland annat kylan.

Ja, det ska kallas dynga med h. Alltså dynga och listan ska innefatta saker som jag stör mig på, som är skit helt enkelt:

1. En urusel programidé- Tänk upplägget svenska kändisar träffas, lagar mat och pratar om oväsentliga ting som hur det var att medverka i sommarpratarna för 711 år sedan. Sedan hyllar de varandra och dricker sig fulla på fint vin helst ska detta ske på något jävla slott. Fy huggarn vilken dålig underhållning. Det känns som att antalet sådana här program växer. Billig underhållning kan tänkas och vem vill inte se en morotsfärgad Ranelid sitta och prata om hur härlig han är i en timma? Jag satt framför honom när jag var och kollade på Springsteen, han luktade gammal yoghurt, stoppa pressarna!

2. Kyla- Jag har inte mött den än ändå skyr jag den som sur gröt. Kyla är för djävligt.

Jag längtar tillbaka till Umeå, men den där kylan vill jag inte veta av. Jag är av den typen att om detta skulle tilldragit sig på 70-talet skulle jag åkt ner till "Mallis" i beppe-hatt, fickplunta och med en bitter fru i släptåg (70-tals män hade alltid sådana kanske berodde det på att de var den första "vi-äger-världen-generationen"). Sedan skulle jag skickat vykort till alla mina nära och kära:

Kära grannar. Ni må tro vad bra vi har det! Vi befinner oss nämligen i paradiset Mallorca. Idag var jag och Gullan nere på playan. 30 grader i skuggan! Vi kunde inte tro att det var sant. Ikväll blir det grisfest för hela slanten och i morgon ska vi på utfärd till en pittoresk bergsby och smaka på inhemskt vin. (Kanske kan jag ta med mig lite till er i pluntan…)

Ha det bra där hemma i Sibirien hälsar Adam och Gullan.

P.S. Nu ska vi ropa efter Pedro så han får komma hit med några drinkar (om det var 2000-tal skulle man härefter ev. lagt till en blinkande smiley. Men meddelanden på 70-talet kunde inte vara ironiska. I vilket fall som helst så skulle många ha valt bort att kalla all serveringspersonal Pedro. Av politisk korrekthet.) D.S.

Nu är det 10-tal och jag tillhör en generation som inte har råd att åka på semester, inte före 2013 iallafall och då kommer vi ses som svikers som flyger dit, så det blir väl cykelsemester i Norrtälje (ännu ett år igen…). Punkt.

3. Jonas Jerebko bänkad- Jag brukar sova i ett Pistons-linne och nu när Jerebko är i klubben så har jag faktiskt börjat bry mig om detta lag trots att deras vinststatistik är ungefär som Björklövens. Nu hjälper det inte att zzzockerzöta 14-åringar gör hyllningslåtar till Jonas. www.youtube.com/watch Nu vill vi faktiskt se honom på plan!

 

Underst: Den tyska glassmenyn från igår och ett bevis på att jag alltid ser fånignt nöjd ut när jag äter glass.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.