”Oasis finns inte längre”

Liam ger nu sin syn på Oasis uppbrott:

"Oasis finns inte längre. Och det tror jag att vi alla vet. Så det är överspelat. Det är synd, men sådant är livet. Grejen med Oasis är att vi avslutade Oasis. Ingen annan avslutade det åt oss. Vilket är ganska coolt." – Liam Gallagher till TT/Spektra

Coolt?

På vilket sätt är det coolt? Bröderna kunde inte komma överens och det gick så långt att bandet upplöstes. Det är en enda stor kiché över hur rockband, stora som små, slutar sina dagar. Mig veterligen slutar de flesta band på eget initiativ, vare sig det gäller avhopp, interna bråk eller uteblivna intäkter.

Inom ett år kommer förmodligen ett bråk rörande uteblivna royalties blossa upp.

Sen får vi inte glömma den återföreningsturné som kommer ske i samma sekund som brödernas bankkonton börjar sina. Eller rättare sagt Liams bankkonto då Noel genom åren stod för den absoluta merparten av låtskrivandet.

"Please don’t put your life in the hands
Of a Rock ’n Roll band
Who’ll throw it all away" – Don’t look back in anger

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Shejken

    Liam har gott om grönt. Rik fruga, klädkoncern, royalties. Hoppas dock bröderna hittar tillbaks till varandra. Världens bästa band vi haft.

  2. Anders Samuelsson

    Svar till Shejken (2009-10-08 23:05)
    Nej han lär ju inte vara direkt fattig, men royalties kan han nog glömma då Noel kammar in praktiskt taget allt för låtmaterialet (text+musik=cash i kubik).

    Personligen ser jag hellre att Blur gör en riktig, långvarig återförening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.