Lars Eliasson

Ledighetsalliansen

Ledighetsalliansen

Kommentarer: 0 st
De rögröna partierna formerar sin politik inför valet. I helgen har miljöpartiet haft kongress och kommer med nya förslag om hur vi ska arbeta mindre men säger ingenting om betalningen. 5 månader förlängd föräldraledighet,ledigt för att starta företag,friår och 35 timmars arbetsvecka är några av förslagen. Miljöpartister anser att det produceras för mycket i Sverige och att vi konsumerar för mycket.
Det blir kännbart för vanliga arbetare och tjänstemän när de rödgröna ska minska produktion och konsumtion. En rejäl standardsänkning för alla svenskar är ju effekten av miljöpartiets politik och också vad många miljöpartister önskar.
Nu klarnar bilden över regeringsalternativen.
Alliansens jobbpolitik med starka statsfinanser mot de rödgrönas ledighetspolitik med kraftiga skatteökningar

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Miljöpartiet de gröna vill inte att någon ska ta ledigt och får stöd med detta. Utan av utbildning och företag starts prövning under ett år. Det finns låg avlönade som vill starta företag och vågar inte göra det av det otrygga sätt att starta företag på.
    Friår finns inte med i vår valmanifest, dock inte lämnat det ann utan har utvecklat i en annan form med det i och med företagar start.
    Vi vill i sikt att genomföra 35 timmars vecka, inte under denna kommande mandatperiod.
    Följ och läs vår politik ordentligt först innan ni kommenterar, gärna se olika vinklar med vår politik.

  2. Lars Eliasson

    Krister
    Miljöpartiets kongress röstade ju igenom att kravet på 35 timmarsvecka ska vara med i valplattformen. Det innebär ju att den som idag jobbar 40 timmar i veckan får 5 timmar betald ledighet varje vecka. Mp är ju lite knussliga, vänstern vill ju ha 6 timmars arbetsdag dvs 10 timmar betald ledighet varje vecka.
    Notan för ledigheten skrivs ut till svenska folket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.